Як платитимуть житлові субсидії в опалювальний період. Афиша Днепра

Як платитимуть житлові субсидії в опалювальний період

  • Категорія:
  • Новини

Виплата житлової субсидії відбувається у двох формах: грошовій готівковій та грошовій безготівковій. Субсидіант може отримати готівку через уповноважений на це банк або відділення «Укрпошти». Про це повідомила під час прямої телефонної лінії 23 вересня завідувачка сектором по роботі зі зверненнями громадян управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Віра Міщенко.

Як платитимуть житлові субсидії в опалювальний період. Афиша Днепра

«У новий опалювальний період житлові субсидії будуть перепризначені тим домогосподарствам, яким вони були призначені в неопалювальний період. Виплати проводитимуться за заявами громадян у грошовій готівковій або грошовій безготівковій формі. Перейти на безготівкову форму можна, подавши відповідну заяву до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника або за місцем фактичного проживання громадян, котрі орендують житло чи є переселенцями. У безготівковій формі буде виплачуватися субсидія, яка перевищує 5 тис. грн.», – сказала Віра Міщенко.

Також вона додала, що на сьогодні в Дніпрі субсидію на житловокомунальні послуги отримують 39 039 домогосподарств.

«Для отримання житлової субсидії громадяни мають звертатися до структурних підрозділів соціального захисту населення, надавши при цьому заяву та декларацію за формою, встановленою Мінсоцполітики. А також довідку про доходи, якщо в декларації зазначено інформацію, яку не можливо підтвердити, роблячи запити до податкової служби та Пенсійного фонду України. У разі призначення субсидії, пільги на оплату житловокомунальних послуг громадянам не нараховуються. Житлова субсидія призначається з місяця звернення, тобто подання заяви, до дати закінчення опалювального сезону. Вони розраховуються на опалювальний та неопалювальний періоди», – зазначила головна спеціалістка відділу прийняття рішень з призначення усіх видів державної допомоги та компенсації Правобережного управління ДМР Марина Самедова.

Як платитимуть житлові субсидії в опалювальний період. Афиша Днепра

Слідкуйте за подіями в наших групах