«Як у кіно…»: у Дніпрі триває виставка, присвячена війні в Україні

  • Категорія:
  • Новини

Війна в Україні очима художників. «Як у кіно…» так назвали виставку, де зібрали твори понад десятка митців. Деякі роботи вже були представлені за кордоном, а зараз їх можна побачити у Дніпрі. Власні переживання, історії та реальні факти увіковічнили митці у своїх роботах.

Картини та інсталяції. Роботи 15 українських художників. Деякі приїхали з інших міст, аби особисто представити свої роботи. Сергій — з Одеси. Його серія робіт виконана у техніці емалі. Тут і реальні факти злочинів окупантів, і глузування з ворога.

Сергій Лиховид, художник: «Ти знищуєш свого ворога у своїх роботах, а з іншого боку — знищуєш його у культурному плані. Наприклад, ця робота «Ми обычные работяги». В цій роботі «В сосновом бору». Ми знаємо Шишкіна, ми знаємо ведмедей. А я хочу показати це з іншого боку. Тут найпростіша річь – ідилія, пустий пляж, Одеса, але міна. Тут значить, що недостатньо нашої зброї, але ми маємо внутрішню силу.»

Також на виставці представлені скульптури. Аркадій Гольдман пристятив цій справі 30 років. Його роботи особливі тим, що в них присутні елементи корнепластики, як, наприклад у роботі з відомим російським кораблем.

Аркадій Гольдман, скульптор: «Цей корінь я знайшов років 20 тому в лісі. Багато років він у мене валявся, я не знав до якої скульптури його пристосувати. Але оскільки зараз майже в кожному випуску звучить ця фраза, я подумав, що це буде дуже актуально».

Тож сподіваємося, це той випадок, коли митці успішно передбачують майбутнє. Виставка триватиме до 24 вересня у галереї «Артсвіт».

За матеріалами Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах