Як виглядатимуть оновлені бульвар Кучеревського та Успенська площа у Дніпрі Афіша Дніпра

Як виглядатимуть оновлені бульвар Кучеревського та Успенська площа у Дніпрі

  • Категорія:
  • Новини

Кожен рік місто змінюється і з’являються сучасні зони відпочинку. Що буде нового у цьому році? Про це говорили у програмі «Твій вечір» на каналі ДніпроTV.

«Безперечно я, як мешканець Дніпра радий тому, що місто змінюється. Місто стає цікавішим, більш дружелюбним, комфортнішим. І ось такі нові маркери міського середовища, як на мене, дуже важливі для появи нових елементів міської ідентифікації. Ми розуміємо, що Дніпро вкрай потребує таких громадських просторів, які б приваблювали мешканців і запускали б нові соціальні процеси. Все ж таки, громадські простори для міста дуже важливі. І, тим паче, важливі пішохідні простори», – розповів начальник головного архітектурно-планувального управління департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради, головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

проєкт реконструкції бульвару Кучеревського

Бульвар Кучеревського важливий не тільки для футбольних фанів, а й для усіх мешканців Дніпра. «По-перше, це дуже важлива зона в архітектурному і містобудівному відношенні. Вона була в старому Катеринославі забута. Це була кримінальна околиця і звалася вона – Циганський кут. В радянські часи робилися спроби зробити тут містобудівну особливість, але все було марно. Сьогодні ця зона «тягне» фактично цілий район біля стадіону. Вона повинна мати своє архітектурне-просторове обличчя. На жаль, ми не маємо історичних аналогій. Тобто все робиться практично з нуля», – повідомив кандидат історичних наук, завідувач відділу історії місцевого самоврядування Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького Максим Кавун.  

Ширяться чутки, що на місці бульвару Кучеревського був цвинтар. «Ні, на місті бульвару цвинтаря не було. Цвинтар був на місці стадіону Дніпро-Арена. Це був міський цвинтар Катеринославу, який існував з 1790-го року до 1936-го. Але сьогоднішні межі бульвару не співпадають з межами цвинтаря. Він закінчується на вході в стадіон», – розповів Максим Кавун.

На оновленому бульварі буде цікаве підсвічування та сучасне озеленення. «На бульварі будуть мінімалістичні дизайнерські рішення. Кожен елемент міської планувальної структури повинен мати свій характер, який народжується у процесі проектування та залежить від особливостей майданчика. І в цьому випадку бульвар Кучеревського не є винятком. Автори цього проекту намагалися побачити містобудівну суть цієї території. І розвинути тему транзиту, зв’язку між стадіоном та сквером Героїв», – сказав Дмитро Волик.

Слідкуйте за подіями в наших групах