Які онлайн послуги та сервіси розроблені для мешканців Дніпра. Афиша Днепра

Які онлайн послуги та сервіси розроблені для мешканців Дніпра

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі активно впроваджуються електронні сервіси в різних сферах діяльності. Більшість з них можна знайти на сайті Дніпровської міської ради у пунктах головного меню: «Відкрите місто» та «Послуги для мешканця». Одні з найкорисніших для містян – «Відкрита мапа Дніпра» та «Кабінет мешканця м. Дніпра».

Зокрема, сервіс «Відкрита мапа Дніпра пропонує 32 розділи з різною корисною інформацією. Так, на мапі можна легко віднайти заклади культури, бібліотеки, школи та дитячі садочки, всі паркові зони та зони відпочинку міста, світлофори та «лежачі» поліцейські. А також ту інформацію, яка постійно аналізується та доповнюється – паркування (безкоштовне та платне), зупинки громадського транспорту, депутати міськради тощо.

«Тобто, можна легко знайти той чи інший заклад позашкільної освіти, щоб, наприклад, обрати для дитини той чи інший гурток, найближчу поліклініку, або дізнатися, чи є поруч місця для паркування. Окрім того, містяни мають можливість заявити про несанкціонований продаж алкоголю. Після чого профільна служба перевірить заклад. Словом, відкрита мапа міста максимально заощаджує час для пошуку тієї чи іншої інформації. Звісно, постійно працюємо над її ще більшим наповненням», — розповіла під час прямої телефонної лінії 29 липня начальниця відділу розвитку електронних сервісів департаменту інформаційних технологій ДМР Олена Королькова.

Які онлайн послуги та сервіси розроблені для мешканців Дніпра. Афиша Днепра

Водночас за допомогою електронного сервісу «Кабінет мешканця м. Дніпра» можна зручно скористатися майже всіма існуючими послугами, які надають містянам. Наприклад, через «Кабінет мешканця» серед іншого можна отримати довідку про склад сім’ї, стати в електронну чергу до дитячого садочку, переглянути інформацію про депутата свого округу, оформити субсидію, зареєструвати підприємницьку діяльність, надіслати звернення до міської ради тощо. Наразі в «Кабінеті мешканця» доступна електронна черга на понад 20 соціальних послуг до органів соціального захисту населення Дніпровської міської ради. Для цього достатньо зайти за посиланням , авторизуватися зручним способом та здійснити запис на отримання необхідної послуги. Окрім того, є можливість скористатися послугою отримання відеозапису з системи відеоспостереження Ситуаційного центру міста.

Зі свого боку, заступниця начальника управління соцзахисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко нагадала, що оформити через електронні сервіси можна такі державні соціальні допомоги, як при народженні дитини; на дітей фізичним особам-підприємцям на період карантину; компенсація вартості послуги по догляду за дитиною до 3-х років «Муніципальна няня»; житлова субсидія.

Водночас завідувачка сектору дошкільної освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Оксана Турчина нагадала: «Окрім електронної реєстрації дітей до дитячих садків, для зручності батьків діє онлайн оплата за харчування в дитсадках через QR-код у системі «Приват-24» Реєструвати дітей до перших класів зараз теж можна онлайн через сайт електронної реєстрації в заклади загальної середньої освіти

Електронна реєстрація дитини до того чи іншого позашкільного закладу освіти через меню на сайті міськради «Послуги для мешканця» є попередньою. За словами головного спеціаліста відділу інфраструктури галузі культури міста управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Микити Кондакова, після опрацювання заявки дитину запросять до закладу на іспити.

Електронні зручності успішно застосовують і в громадському транспорті, зокрема, електротранспорті. Так звані «розумні» зупинки обладнані понад 150 електронними табло, які повідомляють, через який час під’їде трамвай чи тролейбус. На цих же табло відображається номер телефону оперативного диспетчерського центру, через який можна отримувати усю актуальну інформацію про рух транспорту.

За проїзд в електротранспорті можна сплатити через QR-код. Також через систему «Приват-24» можна придбати добовий, тижневий або на один місяць проїзний квиток.

«Загалом відслідковувати рух громадського транспорту мешканці наразі можуть через мобільні додатки «Easy Way», «2Gis», «City Bus». Наразі триває робота над розробкою ще одного альтернативного міського ресурсу, де буде відображатися не лише рух наземного громадського транспорту, а й метро», — додав заступник директора КП «Дніпровський електротранспорт» з експлуатації Володимир Сусленков.

Які онлайн послуги та сервіси розроблені для мешканців Дніпра. Афиша Днепра

Слідкуйте за подіями в наших групах