Які трамвайні переїзди у Дніпрі вже оновили та які ще планують?

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі продовжуються роботи з оновлення трамвайних переїздів. За останні місяці було відремонтовано шість переїздів, зокрема два на проспекті Металургів, на перехресті вулиць Шухевича і Щепкіна, на перехресті проспекту Д. Яворницького і вулиці Половицької, а також на перетині проспекту Миру з провулком Вільним та провулком Фестивальним.

Заміни рейок, шпал, баласту та влаштування нових плит замість пошкодженого асфальту були проведені на переїзді по вулицях Шухевича і Щепкіна. Цей переїзд був обрано для використання плит, оскільки на ньому рухується багато вантажного транспорту. Це покращило комфорт як для пасажирів трамваїв, так і для водіїв інших транспортних засобів, що перетинають цей переїзд, зауважив провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт” Нікіта Керенцев.

Роботи включали заміну 75 метрів колії на цьому переїзді та встановлення рейкошпальної решітки на підходах до нього, повідомив майстер дільниці капітального ремонту служби колії КП “Дніпровський електротранспорт” Родіон Овезов.

Місцевий житель Володимир висловив свою радість щодо відновленого переїзду та зазначив, що до його ремонту це була справжня проблема для водіїв, а зараз перетинати переїзд стало комфортно.

КП “Дніпровський електротранспорт” планує відремонтувати ще 9 трамвайних переїздів по місту. Один з таких переїздів буде відновлено на перехресті вулиць Київської і Мерзленка. Роботи почнуться 7 липня і планується їх завершити до кінця місяця.

На цьому переїзді буде застосовано широкосмуговий метод вкладання плит, що передбачає використання плит як основи для рейок. Це зроблено з метою забезпечити безперешкодний рух вантажного транспорту, який часто проїжджає тим шляхом, пояснив Нікіта Керенцев.

У зв’язку з ремонтом трамвайного переїзду на перехресті проспекту Івана Мазепи та вулиці Київської рух автомобілів буде тимчасово перекрито в напрямку проспекту Нігояна. Буде організований об’їзд для вантажного транспорту через вулиці Київську та Металургів, де буде встановлено тимчасовий світлофор. Приватний і громадський транспорт будуть об’їжджати ремонт через вулиці Західну і Мерзленка. Протягом ремонтних робіт трамвай № 15 не курсуватиме, але автобусний маршрут № 75-К буде посилено, повідомив заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Олександр Лещенко.

Схема об’їзду через ремонт трамвайного переїзду додається.

Слідкуйте за подіями в наших групах