Японець Пікачу залишив успішний бізнес на батьківщині та приїхав у Дніпро волонтерити

  • Категорія:
  • Новини

Успішний бізнесмен з Японії після початку повномасштабної війни в Україні залишив батьківщину та приїхав допомагати дітям і дорослим пережити страхи війни. Піка Чуджо Хідето – японський волонтер, який живе у шелтері для переселенців, влаштовує свята для дітей та щиро вірить у беззаперечну перемогу України.

Про це розповідає ТК “ДніпроTV“.

Після початку повномасштабного війни підприємець Піка Чуджо Хідето залишив успішний бізнес в Японії і приїхав займатися волонтерською діяльністю в Україну.

«Я приїхав з Японії в Україну, щоб допомогти дітям, які постраждали від війни, дарувати посмішки та підтримку, щоб перетворити турботи українського народу на надії та мрії. Я буду працювати в Україні, поки діти України не зможуть жити в мирі. Я був менеджером японської компанії. Дізнавшись із повідомлень у ЗМІ про загарбницьку війну, продав компанію та почав волонтерити», – пояснив Пікачу.

У Дніпрі він оселився у шелтері для вимушених переселенців. Разом з українськими колегами організовують свята для дітей.

«Ми дуже хочемо відволікти діток, тут близько ста дітей. Це вже третій захід з нашими японськими партнерами», – каже заступник голови благодійного фонду Максим Масленніков.

Сам Пікачу намагається підтримувати не тільки малечу, яка постраждала від війни, а й дорослих.

«Ми одразу порозумілися, постійно проводимо шахові турніри. У нас тут хлопець був поранений, тож якщо я виграю партію – він грає український гімн, якщо Піка – японський», – розповів мешканець шелтера, переселенець з Луганщини Юрій Асєєв.

Японський волонтер запевняє, що буде допомагати Україні і після її перемоги над ворогом.

Слідкуйте за подіями в наших групах