Кіногерой Віталія Салія завів свій Instablog. Афиша Днепра

Кіногерой Віталія Салія завів свій Instablog

  • Категорія:
  • Новини

 Творці стрічки “Я працюю на цвинтарі” режисера Олексія Тараненка запустили Instagram-проект #ЖиттяСаші на підтримку фільму 

Вмістити все, що не увійшло до книги та неможливо вкласти у хронометраж фільму – таке завдання перед собою поставили творці стрічки “Я працюю на цвинтарі” і запустили Instagram-проект #ЖиттяСаші. На офіційній сторінці фільму в Instagram розміщується блог головного героя Саші, який має контору з виготовлення пам’ятників.

“Ідея Instagram-проекту народилася у промо-команди фільму ще на етапі підготовки до зйомок. Хотілося зробити нестандартний проект, який був би цікавим людям думаючим. Про життя та смерть, про самотність та любов, – говорить продюсер фільму Андрій Корнієнко. – Я розказав про цю ідею автору книги і сценарію, блогеру Павлу “Паштету” Белянському і актору, що виконує головну роль у фільмі, Віталію Салію. Їм ідея сподобалася. В результаті, більшість текстів для блога пише Павло Белянський, а Віталій Салій наповнює ці тексти контекстом”.

Головний герой Саша – мовчазний, він неохоче розказує про своє життя. Але при цьому це людина, яка просто в певний момент, через певні обставини, збігає від зовнішнього світу і закривається всередині себе. І цим Instagram-проектом творці хочуть донести до глядача, що Саша – непересічна особистість, яка по-філософськи ставиться до життя.

“Багато цікавих моментів, що не увійшли в фільм, деякі грані характеру мого героя – все це можна побачити в цьому Instagram-щоденнику, – відзначає актор Віталій Салій, – ліричний герой Паші “Паштета” Белянського перестає бути тільки книжним – він починає жити своїм життям”.

Instagram Саші – це блог циніка. Людини, яка дивиться на світ крізь призму раціоналізму: “Якщо хтось мені хвалиться або жаліється на життя, у мене завжди є одна доречна відповідь. Як людина, яка працює на цвинтарі, запевняю вас – одного разу ми всі помремо! І це працює”.

 

“Напевно, Instagram головного героя фільму “Я працюю на цвинтарі”  міг бути моїм Instagram`ом, але у мене немає такого акторського таланту, як у Віталія Салія, і перед камерою я ціпенію й пітнію, – зізнається Павло Белянський. – Та й головний герой – давно вже не я особисто, хоча історії, які описані в книзі, я не вигадував, а підгледів або пережив сам. Мені все частіше здається, що це не я записую свої думки і зауваження, щоб розмістити їх в мережі. Це головний герой Саша, в образі чудового Віталія Салія, намагається розповісти про себе щось найголовніше. Він думає, що знає це найголовніше. Наївний самовпевнений тип. Але я пробачаю йому його самовпевненість. Адже він працює на цвинтарі”.

 

Слідкувати за життям головного героя можна на сторінці https://www.instagram.com/iworkatthecemetery/ або за хештегом в Instagram #ЖиттяСаші.

Фільм “Я працюю на цвинтарі” створюється за підтримки Українського культурного фонду і вийде в прокат у 2020 році.

ПРО ФІЛЬМ

Я ПРАЦЮЮ НА ЦВИНТАРІ

«Я працюю на цвинтарі» художній фільм, який створено за мотивами однойменної книги українського письменника, блогера Павла «Паштета» Белянського та є екранізацію популярного твору сучасної української літератури. Фільм розповідає історію чоловіка, який втік від життя і знайшов тиху роботу на цвинтарі, де продає пам’ятники родичам покійних. Він сподівається, що там його мало хто турбуватиме. Але у життя інші плани: в круговерті з різних людських доль, смішного та сумного, наш герой починає змінюватися.

 

Жанр: драма з елементами чорного гумору.

В ролях: Віталій Салій, Вікторія Городецькая, Анна Іванова, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко, Максим Донець, Римма Зюбіна, Ксенія Жданова, Олена Хохлаткіна, Олексій Тритенко, Ігор Цішкевич.

Режисер: Олексій Тараненко.

Сценарій: Павло Белянський. Адаптація діалогів: Катерина Бабкіна.

Композитор: Микита Будаш.

Виробництво: Good Morning Film (Україна), Mainstream Pictures (Україна), Stewopol Ms Sp.z.o.o. (Польща). За підтримки Українського культурного фонду.

Сторінка фільму у Facebook: https://www.facebook.com/iworkatthecemetery/

Сторінка фільму в Instagram: https://www.instagram.com/iworkatthecemetery/

ПРО УКФ

Український культурний фонд державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

 

 

 

Слідкуйте за подіями в наших групах