Кирилівка 2021: на скільки подорожчав відпочинок на курорті. Афиша Днепра

Кирилівка 2021: на скільки подорожчав відпочинок на курорті

  • Категорія:
  • Новини

На початку нового курортного сезону відпочинок на популярних азовських рекреаціях виріс в ціні у порівнянні з минулим роком. У той же час Кирилівка стала одним із курортів з мінімальним подорожчанням житла для відпочивальників. На скільки підвищилися розцінки в Кирилівці в 2021 році, і як це пояснюють готельєри, розповіли в редакції медіа-проекту Azov.UA.

Незважаючи на те, що азовські курорти за замовчуванням вважаються більш дешевими, ніж чорноморські, з кожним роком їх цінова планка піднімається. І якщо ще недавно найдорожчими на Азовському морі були Кирилівка і Бердянськ, то сьогодні досить затребувані серед відпочивальників Арабатська Стрілка і Приморськ в плані цін практично дихають їм у потилицю. При цьому підвищення цін на житло на даних курортах в останні роки відбувається навіть швидше, ніж в Кирилівці.

Так, порівнявши подорожчання за рік, стає очевидним, що Кирилівка, хоча і залишається лідером за популярністю на узбережжі, але при цьому веде менш агресивну цінову політику. І якщо в трійку лідерів по зростанню цін увійшли Бердянськ, Приморськ і Арабатська Стрілка, які в середньому піднялися в ціні від 10 до 13%, то Кирилівка в рейтингу подорожчання знаходиться навіть не на 4 місці, а на скромному 8. Менше подорожчав відпочинок тільки в Тубалі, Приморському Посаді і на Білосарайській косі, але за рівнем розвитку і загального формату ці рекреації явно поступаються розвиненій в плані інфраструктури і розваг Кирилівці.

Звичайно, показник зростання цін на курорті, що становить 6,5% є середнім:  тобто, десь, наприклад, стало дорожче на 10%, а десь – на 3%. Є й такі об’єкти, де відпочити стало дорожче на 15-20%, але і бронювання там відбувається не так активно. В цілому ж, багато власників готелів і баз відпочинку, піднімаючи розцінки на розміщення, відштовхувалися тільки від економічно обґрунтованих передумов до подорожчання і намагалися підвищувати ціни по можливості мінімально. Саме такі об’єкти на сьогоднішній день є найбільш затребуваними.

Не останню роль у формуванні цін зіграло розуміння загальної платоспроможності відпочивальників. Через карантинні обмеження та локдаун на початку року багато пересічних українців змушені будуть економити на відпочинку, а деякі і зовсім від нього відмовляться, тому різке подорожчання може привести до низької заповнюваності об’єктів.

«У цьому році практично по всіх статтях у нас істотне підвищення: комунальні платежі, заробітні плати співробітникам, вартість витратних матеріалів на прибирання і т.д. Але при цьому номери подорожчали мінімально – на 50-100 гривень. Якщо, наприклад, «Покращений напівлюкс» в червні минулого року у нас коштував 650 гривень, то в цьому році його ціна – 700 гривень. Ми розуміємо, що доходи населення не тільки особливо не зросли, а навіть частково знизилися через ситуацію з коронавірусом і інфляції, яка не дає відчути підвищення зарплат. Тому для нас головне заповнюваність номерів, яка можлива тільки при цінах, які відповідають можливостям відпочивальників. Як то кажуть, краще синиця в руках, ніж журавель у небі »,– розповідає Дмитро Станчев, керуючий базою відпочинку «Будівельник» на Федотовій косі в Кирилівці.

Таким чином, незважаючи на загальні тенденції, в сезоні 2021 Кирилівка, в цілому, зберегла курс на помірне подорожчання відпочинку.

Слідкуйте за подіями в наших групах