“Кольори життя”: у Дніпрі студенти створили виставку петриківського розпису

  • Категорія:
  • Новини

Картон, дерево, кераміка та тканина – усе розписано нашою «петриківкою». Авторами робіт виступили студенти художньо-мистецького коледжу та їхня викладачка, заслужений майстер народної творчості України Тетяна Гарькава.

Традиційний розпис отримав сучасне прочитання молоді та втілився у виставку, про що розповідається у сюжеті телеканалу “ДніпроTV“.

У Дніпрі на виставці петриківського розпису «Кольори життя» представлені роботи заслуженого майстра народної творчості України Тетяни Гарькавої та її студентів.

«Мені дуже подобається українська культура, хочеться її розвивати, нести в маси, щоб люди цікавилися цим, бо зараз петриківський розпис має невелику популярність, хочеться його поширювати більше», – розповіла авторка роботи Аліна Єгорова.

Роботи виконані на різних поверхнях: картон, дерево, кераміка, тканина. Студенти зізнаються, що вчаться працювати з усім. Але розписувати тканину трохи важче, бо майже немає права на помилку. Всього на виставці представлені 44 роботи вихованців художньо-мистецького коледжу.

«Це моя перша робота на виставці. Це для мене значить, що я вже можу ще кращі свої роботи презентувати, можу не на полотні, а на тканині ще малювати», – додала авторка роботи Ольга Шевченко.

«Митцям, особливо молодим митцям, потрібні виставки, тому що, не може митець працювати у стіл. Знаєте, певний час звикли до того, що глядачі не дуже проявляють увагу до народних напрямків. Але я можу сказати, що зараз, воно актуалізувалось, тому що, з відкриттям виставки у нас щодня є відвідувачі», – розповідає Яна Куницька, директорка школи ім. Вадима Сідура.

Слідкуйте за подіями в наших групах