Концерт та прем’єра фільму: куди піти у Дніпрі 16 лютого

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

Сьогодні Всесвітній день управління інформацією. Він відзначається щорічно у третій четвер лютого.

В Україні 16 лютого День єднання. Його почали лише торік. Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Тож свято запровадили з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

Також 16 лютого в Україні відзначають День військового журналіста.

У Дніпрі 16 лютого можна завітати на прем’єрний показ у міських кінотеатрах фільму “Людина-мураха та Оса: Квантоманія”, що офіційно розпочинає п’яту фазу кінематографічного всесвіту Marvel.

Дніпропетровський академічний театр опери та балету запрошує на концерт “Український Формат”.

Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр запрошує на фільм-портрет “Пам’яті Олександра Кожухаря”.

У Києві 16 лютого відбудеться грандіозний концерт “NAONI Orchestra, де знаменитий оркестр зіграє популярні саундтреки, поп та рок-хіти і не тільки.

Сьогодні ж у столиці відкривається Тиждень ізраїльського кіно.

У Відні сьогодні відбудеться 65-й Віденський оперний бал. Традиційний захід, який відбувається у Відні під час бального сезону. Віденські бали занесені до списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини Австрії.

А у Берліні сьогодні відкривається Фестиваль короткометражних фільмів Berlinale Shorts, на якому презентують український фільм It’s a Date.Фестиваль триватиме до 26 лютого.

У Варшаві сьогодні другий фінальний день міжнародної виставки-форуму ReBuild Ukraine на EXPO XXI.

Фінальне шоу Міжнародного конкурсу краси Miss Charm-2023 сьогодні відбудеться у В’єтнамі в місті Хошимін.

Народні прикмети:

Якщо сьогодні сонячний день і блакитне небо – морози відступлять, але весна буде холодною.

Голосне цвірінькання горобців 16 лютого до скорої весни.

За народними повір’ями сьогодні не дуже вдалий день для торгівлі. 16 лютого не варто влаштовувати розпродажі і випускати нові товари.

Християни сьогодні вшановують Святого Симеона та Анну Пророчицю. В народі вони вважаються покровителями дітей. Тож сьогодні прийнято балувати дітей і робити їм подарунки.

Всім тихого ранку. Будьте пильні. У разі повітряної тривоги дотримуйтесь правил безпеки.

Слідкуйте за подіями в наших групах