Культурна столиця: У Дніпрі розпочався триденний Європейський музичний форум. Афиша Днепра

Культурна столиця: У Дніпрі розпочався триденний Європейський музичний форум

  • Категорія:
  • Новини

25 лютого у Дніпрі стартував Європейський музичний форум. Він триватиме 3 дні – до середи, 27 лютого. Для мешканців і гостей міста виступлять світові зірки класичної музики з Німеччини, Франції та Нідерландів. Крім цього, під час заходу проведуть серію майстер-класів для музикантів. Форум проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

Культурна столиця: У Дніпрі розпочався триденний Європейський музичний форум. Афиша Днепра

Програма Європейського музичного форуму насичена. Відкрив його концерт симфонічного оркестру Дніпропетровської академії музики з твором українського композитора Бориса Лятошинського – балада «Гражина». У перший день прозвучали також «Чотири останніх пісні» Ріхарда Штрауса у виконанні німецької співачки Ютти-Марії Бьонерт. А перший концертмейстер симфонічного оркестру Баварського радіо Антон Бараховський виконав концерт для скрипки Петра Чайковського.

Культурна столиця: У Дніпрі розпочався триденний Європейський музичний форум. Афиша Днепра

«Минулого року ми вже проводили цей захід, і він показав, що у Дніпрі багато прихильників класичної музики. Тож цього року ми вирішили зробити це, мабуть, традицією. У другий день форуму на дніпровського слухача чекає концерт професора Королівської консерваторії в Гаазі В’ячеслава Попругіна. 27 лютого відбудеться концерт духового оркестру Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки. Солісти у цей вечір – професори Паризької консерваторії Олександр Суяр та Жак Може», – розповів ректор Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки, професор, заслужений діяч мистецтв України Юрій Новіков.

У перший день форуму також виступив камерний оркестр «Времена года». Диригент, художній керівник колективу, народний артист України Дмитро Логвин зі свого боку зазначив, що студенти Дніпропетровської академії музики ім. Глінки отримують величезний досвід, беручи участь у форумі та відвідуючи майстер-класи.

«Я дуже радий, що ми вкотре одержали підтримку міського голови Бориса Філатова та програми «Культурна столиця». Це свідчить про те, що фестиваль викликає справжній інтерес у мешканців міста. Для мене як для музиканта велика гордість та честь виступати у рамках фестивалю з такими артистами, як Ютта-Марія Бьонерт і Антон Бараховський. Студенти академії мають гарну нагоду стати професіоналами не «колись потім», здобувши досвід роботи, а ще навчаючись», – зазначив Дмитро Логвин.

Культурна столиця: У Дніпрі розпочався триденний Європейський музичний форум. Афиша Днепра

Солістка Штутгартської державної опери (Німеччина) Ютта-Марія Бьонерт, яка відкрила Європейський музичний форум, приїздить до Дніпра вже втретє: «Штраус – мій улюблений композитор, тож для мене честь виконати його твори тут. Також мені дуже приємно, що у вівторок я візьму участь у майстер-класі, на якому будуть присутні 10 студентів дніпровської консерваторії».

Саксофоніст Олександр Суяр, професор Паризької консерваторії; лауреат премії Breakout Talent приїхав до Дніпра вперше. Каже, що відразу зацікавився запрошенням на фестиваль: «Мені дуже приємно працювати у цій великій команді, дуже вдячний за запрошення. Тут, на форумі, ми поринаємо в атмосферу талановитих музикантів, і я радий, що маю змогу брати в цьому участь».

Слідкуйте за подіями в наших групах