«Лікують» українськими піснями: у Дніпрі проводять заняття з вокальної терапії

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі «лікують» українськими піснями. Після двох з половиною місяців занять гарно співають навіть ті, хто думав, що не має голосу і слуху.

Чергову історію про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті, розповів ТК “ДніпроTV“.

Навесні Євгенія вирішила проводити заняття з вокальної терапії та сформувала групу з волонтерів та переселенок. На початку занять – дихальні та голосові вправи.

«Якщо ми знаходимось у стані тривоги, ми робимо вправу, яка нас зможе заспокоїти. Якщо в нас є стан гніву, люті, нам треба зробити вправи, які допоможуть нам м’яко відпустити ці емоції», – пояснює викладачка вокалу Євгенія Карельська.

Якщо у людини апатія, їй пропонують зробити енергійні вправи, потім співають українські пісні. У жінок вже покращився психоемоційний стан.

«Українська пісня, вона допомагає нам жити і йти до нашої перемоги. Українська нація – це дуже співоча нація», – зазначає викладачка.

Ольга Гусєва – переселенка з міста Покровськ Донецької області, яка з квітня проживає у Дніпрі. Вдома вона викладала у музичній школі, а на заняттях отримала новий досвід.

«Є такі моменти, яких я не знала. Я вдячна, що вона розказала, поділилася цим. Як повернусь додому, то в мене буде щось нове таке. Привезу з собою», – каже Ольга.

Жінки вже записали пісню у професійній студії і зняли кліп на пісню «В нашому серці».

Слідкуйте за подіями в наших групах