Літній відпочинок у Дніпрі 2023: рейд найпопулярнішими басейнами

  • Категорія:
  • Новини

Влітку найкращий відпочинок на воді. Ось тільки заборона на купання у Дніпрі, пов’язана з військовим становищем, робить такий відпочинок не дуже комфортним.. Про море теж на якийсь час доведеться забути. Тим більше, що зарубіжні курорти далеко не всім по кишені. Не порушуючи закон та відносно бюджетно можна відпочити біля води у відкритих басейнах.

«Старий парк»у вихідні можливо не потрапити

Басейн «Старий парк» знаходиться на лівому березі Дніпра за адресою проспект Слобожанський, 1П. Добиратися до цього комплексу зручно, бо гарна розв’язка транспорту. Територія достатньо велика та може вмістити багато людей. Є парковка біля входу. Також є Wi Fi, тому в спекотний день можна попрацювати біля води.

Для дітей є окрема зона з плавним переходом на глибину. Доросла частина басейну трохи більша, а для дітей менша та на вигляд безпечна. Вода у басейні чиста, видно, що за порядком слідкують.

З усіх сторін є сходи, які плавно ведуть у воду, тому для людей, які не вміють плавати, тут зручно. Але все ж треба бути обережним там, де глибоко, бо рятувальників немає і за свою безпеку  ви відповідаєте самі.

За дітьми також треба  пильно дивитися. Дитячі круги, матраци тощо, треба нести свої, бо оренди таких речей тут немає.

 На території стоять великі колонки, звідти грає приємна музика. Російської попси ми не почули.

Басейн розділений на дві частини – віп зону, де по два шезлонги у шатрі, та звичайну зону з лежаками. Поруч столики, куди можна замовити їжу та поїсти біля басейну. У звичайній зоні шезлонги стоять біля басейну та на травичці. Біля води шезлонги прикривають великі парасолі, на траві їх немає, люди там засмагають, а сховатися від палючого сонця можна за столиком, бо всі вони також прикриті парасолями. Із собою вам повинні дати рушник, він входить у вартість.

Крім того, є лежаки на даху роздягальні, виглядає як тераса, з якої можна дивитися на весь басейн. Там є столики та парасолі. Єдиний мінус – там сушать рушники, яких інколи не вистачає на всіх гостей, тому краще брати свій.

За місце у віп- зоні доведеться заплатити 500 гривень, у звичайній – 400. Дітям від 3 до 12 років – 200 гривень.

Бронювати можна лише віп-зону за номером: 067 686 80 08. У звичайну треба просто відстояти чергу, якщо вона там є. І, до речі, у вихідні можливо взагалі туди не потрапити, бо віпка частіше за все вже заброньована, а на звичайну зону багато бажаючих. Ті, хто прийде у вихідні дні на басейн після обіду, можуть просто не знайти собі вільного місця.

На вході при покупці місця вам на руку надягнуть браслет відвідувача та дадуть рушник, потім ви пройдете у роздягальню. Спочатку будуть двері у чоловічу, між ними туалет, а потім двері у жіночу роздягальню.

У роздягальні є шафки, душ, туалет, а також дзеркало та фен. Але якщо людина прийшла у басейн вперше, вона може не зрозуміти, де ключ від шафки. Тут є нюанс: треба повернутися на вхід, взяти ключик у адміністратора та залишити їй 50 гривень за нього. Під час виходу, ви їй повернете ключ, а вона вам гроші.

Ще один мінус роздягальні – в ній незручно перевдягатися. Коли стоїш біля шафки, можна повернути голову і побачити басейн з людьми, ну, звичайно, вони також можуть вас побачити.

В душі окремих кабінок немає, є крючки, щоб повісити одяг. В туалеті є мило, раковина, рушники для рук, туалетний папір. Все чисто.

Вибір страв широкий, ціни доступні. Наприклад, за бургер з курятиною треба заплатити 150 гривень. Чекали хвилин 30, що є нормальним часом, враховуючи кількість людей. Також тут є піца, різне м’ясо на мангалі, гарніри, салати, перші страви, десерти. Бар також пропонує багато напоїв, як алкогольних так і безалкогольних.

На басейні працюють багато офіціантів, які можуть вас розрахувати просто на лежаку, можна навіть нікуди не вставати. Або ж сісти за столик, де вас обслужать. Столиків також багато, так що за місце можна не переживати.

— Я сюди часто ходжу, бо живу поруч і мені зручно, – каже Ілона. – У таку спеку рятує басейн, але ми приходимо вже зі своїми рушниками, тому що їх часто не вистачає. Взагалі тут класно, вода чиста, нам компанією подобається. Пару років назад навіть день народження відзначали. Не подобається те, що люди стрибають з мостиків, не дивлячись на заборону. А ще нормального місця для перевдягання немає.

Ще одна відвідувачка басейну каже, що прийшла сюди вперше і їй все сподобалося.

— Гарна локація, трішки менший басейн, ніж на Набережній, але і територія менша, – ділиться враженнями Альона. –  Нам з малечею подобається. Дякую, що є окремий басейн для дітей.

Загалом на території басейну є всі зручності, вода чиста, їжа смачна. Приходить велика кількість відпочиваючих. Для людей, які люблять усамітнення, краще брати або «віпку», або йти у будній день та зранку.

Басейн УМСФтренування можуть зіпсувати комфорт

Басейн Університету митної справи та фінансів – єдиний спортивний відкритий басейн на території лівого берега. Він, звичайно, не супер-масштабний, але тут є все для заняття плаванням: дошки, інвентар для аквааеробіки та колобашки.

Басейн розташований по вулиці Аржанова, 12. Аквазона тут славиться недорогою ціною та чудовою атмосферою. Бо на території є ялинки від яких йде приємний аромат. Тому ми не змогли пройти повз цей спортивний комплекс і вирушили на ревізію.

На вході до закладу гостей зустрічає приємна адміністраторка. Ми їй сплатили вартість відвідування і пішли до роздягальні. Коли туди зайшли, то побачили калюжі води та шафи, які не зачинялись на ключ. Повітря було дуже вологе, віконця не відчинялись. Вода в душі була холодною, навіть враховуючи літню пору року.

Вода в басейні доволі чиста, але місцями можна побачити плаваючих комах, а на дні бруд. Довжина доріжки – 25 м, максимальна глибина складає 1,8 метра, всього 6 доріжок.

— Вода чиста, як для громадського басейну, – каже відвідувачка Алла. – Температура води комфортна. Персонал ввічливий. Басейн відкритого типу, тому можна насолоджуватися свіжими повітрям.

Але є і мінуси, які псують комфорт відпочивальникам.

— Масові групові тренування дітей іноді сягають неприйнятних за кількістю людей, – розповідає Ілля. – Доводиться нагадувати тренерам, що вони тут не самі, і що всіх інших відвідувачів не можна відправляти на одну доріжку. Душові та роздягальні бажано оновити.  

Загалом ми помітили, що у вихідний день людей в басейні було не так вже й багато, хоч і спека надворі була неймовірна. В цілому комплекс відвідують дорослі люди та батьки з дітьми.

Вартість відвідування 130 грн/год. Також можна плавати 4 години – 350 грн. Приходити поплавати можна щодня з понеділка по неділю включно. Час роботи з 08:00 до 20:00.

У басейні проходять заняття для дітей та дорослих з оздоровчого плавання та аквааеробіки. Вартість тренування з аквааеробіки – 200 грн. Розклад тренувань: Понеділок, Середа, П’ятниця: 17:00, 18:00 , 19:00. Номер телефону для запису 0931840207.

Однак потрібно розуміти, що для відвідування басейну потрібна обов’язково медична довідка, інакше вас не пустять. Також не забувайте про шапочку для плавання.

З побаченого можна зробити висновок, що відпочивати тут доволі приємно, оскільки з усіх боків тебе оточує природа, співають пташки. Раніше, щоб поплавати, містянам з лівого берега доводилося їздити доволі далеко. Тепер для багатьох людей ця можливість стала значно зручнішою.

«Схід»: або під сонцем, або під деревом чи парасолею

Басейн «Схід», що знаходиться за адресою вулиця Набережна Перемоги, 51. У суботу тут людей було дуже багато: в 11:00 не залишилося вільних місць. Однак відчуття натовпу не було. Кожному знайшовся власний куточок, щоб спокійно відпочити.

Вода досить чиста, блакитного приємного кольору. Різкого запаху хлорки немає. На дні не видно ніяких брудних часточок та інших зайвих речей.

А поруч на території біля басейну є шезлонги та парасолі, але їх не так багато. Немає такого, щоб над кожним шезлонгом стояла парасоля. Тому тут, кому як пощастить: або під сонцем, або під деревом, або під парасолею.

Порівняно маленький басейн для такої кількості людей. Однак в ньому відвідувачі не так часто купалися. Скоріше, цей басейн для людей, які люблять поніжитися на сонці, лежачи на шезлонгах.

З собою в басейн «Схід» можна приносити їжу для дітей до 3-х років та воду, особисті речі

Тут є  меню на їжу, бар. Ціни доволі високі. Наприклад, асорті до пива – 497 грн,  салат цезар з лососем – 473 грн., сьомга запечена з соусом лайма – 552 грн. Найдешевші тут бульйон з куркою та яйцем – 78 грн. та вівсяна каша з ягодами та медом – 56 грн. Є окрема зона з кафе, стільцями та столами, де можна зручно поїсти. Можна посидіти біля барної стійки.

Ціни на відвідування басейну «Схід»: пн-пт – 400 грн., сб-нд – 500 грн. Дітям до 3-х років – вхід безкоштовний, діти до 14 років включно (за наявності документа та у супроводі дорослого) – 50% знижка. Ви можете провести біля басейну «Схід» цілий день: понеділок-субота з 7:00-21:00, неділя з 8:00-20:00. Телефон для довідок: 0504000177.

У вартість басейну входить оренда шезлонга.

Серед недоліків – відсутність окремої зони для дітей, з мілкою глибиною та там, де могли бути лише вони. Можна принести в басейн свої надувні круги, жилети або нарукавники для дітей.

Вхід доволі заплутаний. Не зрозуміло, з якої сторони заходити. Якщо заходиш зі сторони Набережної Перемоги, то потрапляєш одразу до басейну, який потрібно повністю обійти, потім вийти на купол та ще пройтися доріжкою, і вже потім буде рецепція. Якщо зі сторони центру, то ти швидше потрапляєш до рецепції, а після цього знову йдеш зворотнім шляхом до басейну. Для транспорту існує дві парковки. Вони недалеко від басейну, тому зручно залишати авто.

З плюсів: є місце для пін-понгу, де ви можете безкоштовно пограти. З басейну відкривається дуже гарний вид на річку. Можна не лише відпочити, а й помилуватися краєвидами Дніпра.

— Басейн доволі гарний,  – ділиться Вікторія Оката, яка прийшла разом з дитиною. –  Є все для зручного відпочинку. Проте для дитини окремого місця немає. Весь час доводиться з нею купатися у басейні для дорослих. Хотілося б окремого місця з мілкою водою для 4-х річної дитини. А в цілому класно.

— Ну не знаю, за таку ціну хотілося б більше, – каже Андрій Мудревський, який відвідав «Схід» вперше. – Басейн  дуже маленький, іноді буває таке, що всі в один момент вирішують покупатися, і тоді взагалі наче немає місця.

Басейн транспортного університету: чотири доріжки, щоб поплавати

Одним з тих чудових місць у Дніпрі, де можна знайти захисток від спеки, є басейн, розташований на території транспортного університету, за адресою вулиця Лазаряна, 2.

Вже на його порозі вас вітає посмішка привітної адміністраторки Яни. Вона докладно пояснила всі умови перебування у басейні.

– Необхідно мати при собі довідку від сімейного лікаря та купальні шапочки (якщо ви не маєте шапочки, можна придбати одноразову у адміністратора за 20 грн).

Дівчина додала, що на території присутній функціонуючий медичний кабінет. Якщо у вас немає з собою довідки, її можна отримати на місці.

Важливо відзначити, що зона басейну та рецепція постійно знаходяться під відеоспостереженням.

Вхід до басейну коштує 130грн/год для усіх вікових категорій, але для дітей до 3 років вхід безкоштовний. З собою можна принести будь-яку їжу, у випадку потреби вам її можуть підігріти в мікрохвильовій печі. Також за 20 грн. можна придбати каву, купити морозиво за 30 грн, та газовані напої.

У басейні присутні окремі роздягальні для жінок та чоловіків. Кожна роздягальня обладнана феном для сушіння волосся, душем та туалетом. Все досить чисте та в робочому стані.

Для дітей є заняття з водного поло, індивідуальні та групові заняття з плавання, які коштують від 230 до 450 грн. Є кілька тренерів. Один із них – діючий спортсмен та майстер спорту Влад Дмитрук. Він розповів, що охочих позайматись водними видами спорту вистачає.

Температура води 28 градусів, вона прозора та чиста. Людей не дуже багато, всім вистачає чотирьох доріжок, щоб поплавати. Можна плавати в нарукавниках, з аквапалками (нудлс), доски для плавання – все це надається безкоштовно.

Для захисту від сонця є велика парасоля. Також на території басейну є заняття з аквааеробіки за ціною 230грн. Можна зробити масаж.

Контакти та графік роботи вивішені при вході до приміщення басейну. Він працює з 6.30 до 21.00, в суботу та неділю – з 6.30 до 21.00. Тел. 0952577886.

За матеріалами Наше Місто.

Слідкуйте за подіями в наших групах