Марина Філатова розповіла про нові експедиції в гори у 2022 році. Афиша Днепра

Марина Філатова розповіла про нові експедиції в гори у 2022 році

  • Категорія:
  • Новини

Напередодні новорічних свят ми підбиваємо підсумки та ставимо нові цілі. Дружина мера Дніпра Марина Філатова не лише амбасадор та член опікунської ради фонду «Мама+я», , засновниця ГО Start Dnipro та Dnipro Marathon, Президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та міста Дніпра, але і спорсменка. Вона часто ходить в гори та займається бігом.

Про підсумки року, що минає та нові плани на 2022 рік вона ексклюзивно розповіла сайту “Афіша Дніпра”.

“У період пандемії я майже не працювала. Практично не працювала наша компанія з організації спортивних івентів, бо це було заборонено, і я втратила всю свою команду. То був рік оновлення. У мене навіть було запрошення щодо сходження на одну гору, яка для мене є дуже важливою. Але я відмовила собі тому, що я маю працювати, маю відновлювати команду і те, чим я заробляю гроші, треба заново ставити на ноги!» – усміхається вона.

Але залізна леді, як називає її чоловік, вже на початку 2022 року планує нові сходження.

«Є деякі гори, які я ще не прийняла рішення підкорити. Якщо я його прийму, з шести перших місяців 2022 чотири з них я планую провести в горах. Майже відразу після Нового року я вирушаю до країни, де ще ніколи не була. Це одна з найвіддаленіших вершин світу та дуже холодних. Це буде суто українська експедиція. Українці раніше були там, але у складі міжнародних команд. Поки що відривати назву вершини не буду» – усміхається Марина, і додає, що не всі гори вимірюються лише висотою.

«Еверест – це не найскладніша у світі вершина і є вершини, один кілометр у висоту, але на який потрібно постійно по вертикальній стіні повзти. Це не для мене, тому що це більше про скелелазіння. Одна гора – це перевірка перед наступною. Це як тренування! А вдома я практично всіх ставлю їх перед фактом. Очевидно, мій чоловік ніколи не хотів би мати дружину з таким хобі. І він все ще сподівається, що ось-ось я перестану це робити. Звичайно, колись я припиню, але у мене є плани зробити, спробувати, що я хочу. Перша гора 2022 року буде без Каті, а ось наступне сходження у нас буде спільне!», – посміхається Марина Філатова.

Слідкуйте за подіями в наших групах