Медзаклади Дніпра приймають переселенців без декларацій

Медзаклади Дніпра приймають переселенців без декларацій

  • Категорія:
  • Новини

Від обстежень – до дистанційного лікування. Медзаклади Дніпра приймають переселенців. Видають різні набори медикаментів, у тому числі і для немовлят.

Вимірювання тиску, консультації ендокринолога та невролога. У дніпровській полікліниці звичайний прийом. Однак, останні півтора місяці сюди все більше приходять немісцеві пацієнти.

Ніна Миколаївна – переселенка. Приїхала до Дніпра із Сєвєрдонецька. Після активних ворожих обстрілів, жінка переїхала у безпечне місце та перевезла з собою прикуту до ліжка стареньку мати.

Ніна Воробйова, переселенка: “Мы в Днепр приехали 24 марта. Пришла, чтоб оформить долгяд за мамой, так сказать, в отдел опеки…Мы попали к Макеевой Ольге Ивановне, очень все понравилось. Она даже дала напрвление на анализы. Я сдала на кровь, у меня сахарный диабет”.

За останній місяць медзаклади міста прийняли більше сотні пацієнтів з інших міст. Фахівці говорять, приймають людей навіть якщо в них відсутня декларація.

Ольга Макєєва, сімейна лікарка: “І ми навіть теж в таком режимі працюємо, як і вся наша країна працює. І допомагаємо їм, лікуємо, підтримуємо, тому що вони потребують не тільки лікування, а й моральної підтримки. Люди приходять просто в сльозах, розповідають що вони пережили”.

Попри воєнний стан, медзаклади міста продовжують працювати та надавати допомогу. Частину амбулаторій об’єднали через нехватку кадрів. Пацієнтів приймають по черзі практично цілодобово.

Галина Одинцова, генеральна директорка центру первинної медико-санітарної допомоги №9 Дніпровської міськради: “Приймаємо абсолютно всіх, в незалежності від того, чи є в них декларація, чи немає в них декларації. Якщо пацієнти хочуть, вони перезаключать з нашими лікарями декларацію. Якщо пацієнти не хочуть, ми їх обслуговуємо без наявності у нас декаларції. Тобто ми виписуємо їм ліки за програмою «Доступні ліки». Ми надаємо їм гуманітарну допомогу, яку ми отримуємо”.

Фахівці говорять, в умовах війни активно розвивається телемедицина. Багато місцевих пацієнтів виїхали за кордон, однак їх також продовжують консультувати онлайн. У такому режимі фахівці працюватимуть і надалі. Стільки, скільки буде необхідно.

Слідкуйте за подіями в наших групах