Михайло Мельник святкує не Різдво, а Рідздво

  • Категорія:
  • Новини

 У народного артиста України, керівника та актора тетару «Крик» Михайла Мельника  – особливо відношення до Різдва.

 – Для мене це не Різдво, а Рідздво, – пояснює відомий актор. – Всі мої друзі давно знають, що є називаю це свято саме так. Впевнений, що загальна традиція пішла з давніх часів, бо вимовити «Рідздво» важче, ніж «Різдво». Аде насправді є корінь «рід», який пов’язаний з народженням. Саме про це й свято – народження Ісуса. Мої близькі люди зі мною у цьому згодні.

«Рідздво» Михайло Васильович завжди зустрічає у колі сім’ї. Цього року він разом з дружиною Єлізаветою. святкує разом з донькою Мартою. Вона художниця, теж живе у Дніпрі. Марта зазвичай готує «рідздвяну» вечерю, яка є дуже смачною.

 – Нинішнє Рідздво важке, бой де війна, – каже Михайло Мельник. – Вважаю, зараз не до гулянок. 31 грудня до нас прийде донечка, батьки дружини та її бабуся. Ми вже декілька років поспіль зустрічаємо таким чином Новий рік, нам дуже подобається. У родинному колі, коли поряд всі свої, відчуваєш затишок.

Артист зазначає, що за святковим столом ніхто ніколи не напивається. Хоча  алкогольні напої він сам та всі гості вживають.

 – Я не люблю п’яних людей, – зазначає Михайло Мельник. – Сам сильно напився тільки один раз, але це було ще в юності. Хочу завжди контролювати себе. На столі на свята будуть риба та суші – їх Ліза робить сама. Обов’язково – мандарини, це традиція ще з радянських часів. А ще дружина пече дуже смачний «Наполеон» з домашніх продуктів. Ліза в мене  – натурал, любить все натуральне.

З алкоголю Михайло Мельник надає перевагу червоному вину. Але коли прийде Новий рік, кожний налиє собі шампанське у келих. Михайло Васильович та його гості заздалегідь готують маленькі паперці, на яких пишуть бажання. Потім спалюють їх, бросають у келихи та все випивають.

 – Звісно, головне бажання в нас цієї новорічної ночі буде спільне, – каже Михайло Мельник. – Наша Перемога.

Юліанна Кокошко

Слідкуйте за подіями в наших групах