«Миті війни»: в Дніпровському академічному театрі опери та балету відкрилась фотовиставка Сергія Дівєєва

  • Категорія:
  • Новини

Розбиті будинки, біль, страждання та підтримка один одного. Такі реалії сьогодення закарбував на своїх фотографіях дніпровський фотокор Сергій Дівєєв. Наразі експозиція «Миті війни» відкрилась у дніпровському театрі опери та балету. 

«Ось фото, де зображене тренування баскетбольної команди нашої. Це хлопці, які були травмовані під час АТО».

Миті війни — це розбиті будинки, сльози та біль. У театрі опери та балету Дніпра представлено 35 світлин. Це роботи фотокора Сергія Дівєєва.

«Ціль виставки в тому, щоб люди побачили війну через мій погляд. Щоб вони бачили не кров — крові і так вистачає під час війни, — щоб люди бачили емоції. Подивились фото і відчули через себе це. Це таке нагадування людям, щоб вони пам’ятали, якою ціною дається все це», — пояснює фотограф.

Фото автор збирав ще з 2015 року. На них переважно Дніпро та область і схід України. На світлинах впізнала себе і дніпрянка Анастасія.

«Це я з мамою у підвалі власного будинку на початку березня минулого року. Ми туди серед ночі спускалися, коли була тривога, та сиділи, поки не було відбою», — «Ви, коли себе тут побачили, здивувались?» — «Трошки, так. Я про цю фотографію нічого не знала», — ділиться вона.

За майже 9 років війни у журналіста назбиралось 4 терабайти фотознімків.

Наталя, дніпрянка: «Для мене тут основне — це руки, яких так багато. І навіть у центрі, основне фото, — це руки, які тримаються одна за одну. Тут так багато рук… Вони несуть, вони тримають, вони обіймають, вони піднімають. І для мене це так символічно… І ось воїн, він віддає руками честь, і це для мене теж така підтримка… Я наче взялась за руки зі всіма людьми, що тут. Це так надихає і підтримує».

Фотовиставка в театрі триватиме до осені. Сергій Дівєєв формує нову експозицію, яка називатиметься «Діти війни».

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах