«Молодь Дніпра вражає»: історія дівчини-курсантки, яка волонтерить з 2014 року

  • Категорія:
  • Новини

Плете сітки, робить свічки та є постійним донором крові. Дніпрянка Катерина Байрак з початку повномасштабного вторгнення волонтерить в різних гуманітарних штабах міста. Дівчина не злякалась жахіть війни та від самого 24 лютого активно допомагає наближати нашу перемогу. 

Це Катерина Байрак. Свій волонтерський шлях дівчина розпочала у 2014 році. Тоді вона в школі збирала гуманітарку та плела сітки, а паралельно допомагала в притулках.

Катерина Байрак, волонтерка, студентка ДДУВС: «Під час Майдану ми збирали туди чай, варення. А згодом вже хлопцям, які пішли першими захищати, коли почалося АТО».

Після 24 лютого 2022 року дівчина одразу почала волонтерити в штабах — плела сітки, виготовляла окопні свічки та стала постійним донором крові.

Катерина Байрак, волонтерка, студентка ДДУВС: «Згодом почала допомагати тваринам. Коли тварин почали привозити до Дніпра, корм та інше треба було. Потім я дізналася про ДУІТ, що постійно виготовляє сітки, окопні свічки, і я зрозуміла, що я тут теж дуже хочу допомагати, запросила всіх своїх друзів, курсантів. І я зрозуміла, що волонтерство — це не тільки корисна справа, а й дуже цікава, бо тут ми постійно спілкуємось, проводимо разом час».

Зараз дівчина — одна з учасників проєкту «Молодь Дніпра вражає». Головна мета цієї ініціативи — закарбувати історії про неймовірних молодих хлопців та дівчат Дніпра.

Рафаель Кіжнер, керівник Молодіжного центру Дніпра: «Цей етап проєкту триває з початку 2023 року, і на День молоді вже буде нагородження. Але ми плануємо нові проєкти, і можемо навіть привідкрити завісу, що, можливо, буде новий проєкт — «Молодь Дніпра єднає».

Більше інформації про проєкт «Молодь Дніпра вражає» на офіційній сторінці Молодіжного центру Дніпра.

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах