Молоді бібліотекарі Дніпра отримали горошові сертифікати

Молоді бібліотекарі Дніпра отримали горошові сертифікати

  • Категорія:
  • Новини

Сертифікат цей розрахований на щомісячну підтримку та низку фахових лекцій. У Центрі професійного розвитку «Освітня траєкторія» 28 молодих бібліотекарів Дніпра відсьогодні мають можливість не тільки підвищити свою кваліфікацію, але й отримати грошову винагороду.

Анастасія Кузьменко – також із сертифікатом. Бібліотекарка у другому поколінні запевняє: завдяки програмі «Молодий бібліотекар» зможе підвищити свій професійний рівень.

Анастасія Кузьменко, бібліотекарка:

“В мене мама бібліотекар і я з дитинства це бачила. Мені дуже подобалися книжки, цей запах, ця атмосфера. Що ти приходиш, як додому, там дуже тобі раді, завжди підтримають і з улибкою тебе зустрічають. Я дуже рада, що нам дадуть додаткові кошти, що це буде додаткова мотивація для того, щоб розвиватися. Я дуже дякую нашому меру за те, що він підтримує молодих спеціалістів”.

Програма «Молодий бібліотекар» була ухвалена депутатами Дніпровської міськради 22 вересня минулого року. Згідно з нею, спеціалістам віком до 35 років протягом перших п’яти років роботи щомісяця виплачують матеріальну допомогу у розмірі 2 тисяч гривень.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради:

“Ви знаєте, що декілька років у місті триває трансформація міської бібліотечної системи та перетворення її на сучасну, актуальну, цікаву. І безумовно, головною рушійною силою повинна виступити молодь, повинні виступити люди нової формації. Міська влада на чолі з міським головою свого часу приняла програму, яку підтримали всі депутати, програму саме підтримки молодих бібліотекарів”.

У Дніпрі, окрім грошової щомісячної винагороди, молоді бібліотекари мають змогу відвувати професійні лекції.

Слідкуйте за подіями в наших групах