Молодые конструкторы Днепра готовят к пуску ракету «Антарес». Афиша Днепра.

Молодые конструкторы Днепра готовят к пуску ракету «Антарес»

  • Категорія:
  • Новини

В начале апреля, в самый разгар коронавирусной инфекции COVID-19 из Украины в США прибыла группа специалистов конструкторского бюро «Южное», подавляющее большинство из которых молодежь. Их задание на командировку – подготовить к очередному пуску ракету-носитель «Антарес», которая по заказу NASA два раза в год доставляет грузы на МКС. В группе «Yuzhnoye State Design Office» в Фейсбуке об этом сообщается следующее.

НАСА

-Звичайно, спочатку було 2 тижні карантину. У зв’язку зі вказівкою мерії о. Чинкотиг (штат Вірджинія) про заборону проживання на території острова нерезидентів на період дії карантину, наша команда молодих фахівців ДП «КБ «Південне» в складі 16 людей була розміщена в готелі Residence Inn Marriott (м. Солсбері, штат Меріленд) в окремих комфортабельних номерах з усіма зручностями. Крім того в готелі для них були доступні на весь час перебування тренувальний зал і спортивний майданчик.
Після завершення двотижневого карантину наші фахівці приступили до виконання робіт вже безпосередньо у Центрі космічних польотів на острові Воллопс, де розпочали проводити випробування систем основної конструкції першого ступеня РН «Антарес»: операції по приведенню наземного випробувального обладнання систем вимірювань і керування в готовність до електровипробувань; автономні перевірки та випробування бортової системи керування і бортової системи вимірювання; керування та системи керування компанії «Орбітал».

наса_2

Також наша команда супроводжує монтажно-стикувальні роботи по збиранню систем основної конструкції першого ступеня РН «Антарес», проводить перевірки систем основної конструкції першого ступеня РН «Антарес» на герметичність, перевірку стикування відсіку утримання до основної конструкції першого ступеня РН «Антарес», виконує роботи з монтажу на відсік утримання комплектуючих елементів та приведенню механізмів утримання в робоче положення та багато-багато інших робіт і заходів без яких пуск «Антареса» просто не відбудеться.

Усі наші хлопці та дівчата здорові і працюють у бадьорому настрої, незважаючи на все ж таки трохи незвичний режим роботи через обмежувальні заходи карантину.

Нагадаємо, що для недопущення зриву місії NG-14, через посилені карантинні заходи, розробник ракети, компанія Northrop Grumman, у координації з КБ «Південне» та Посольством України в США відправила за українськими фахівцями чартерний літак.
РН «Антарес» складається з двох ступенів та космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня (ОКПС) PH «Антарес» розробило ДП «КБ «Південне», а виготовляє ДП «ВО «ПМЗ» у кооперації з низкою українських підприємств.

наса_3 наса_4 наса_5

 

Слідкуйте за подіями в наших групах