Музей АТО в Днепре отмечает 5-ую годовщину. Афиша Днепра

Музей АТО в Днепре отмечает 5-ую годовщину

  • Категорія:
  • Новини

23 января Музей АТО в Днепре отмечает юбилей – свою пятую годовщину. Именно в этот день открылась внутренняя экспозиция музея «Гражданский подвиг Днепропетровщины в событиях АТО». Это важное событие для всех жителей города.

Я вважаю, що такі музеї виникають, на жаль, через біль, страждання і не зовсім зрозуміло, про що повинен бути цей музей. Ми розуміємо, що найголовніша його мета – це память про людей, які зробили крок в невідомість. Тобто, стали на захист України. І музей присвячений в принципі всім людям. Саме тому він має офіційну назва “Громадянский подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО. Там розповідається і про військових, і про волонтерів, медиків, журналістів. Це мільйони людей, на яких впливає війна. Тому я вважаю, що навряд чи ми зможемо все точно передати, але найцголовніше – надати емоцію підйому. Що люди зрозуміли, що доля країни залежить від їх вчинків і передати її молоді, яка відвідує музей“, – рассказал Юрий Фаныгин, один из основателей музея.

Днепровский фотограф Марта Туманова поделилась воспоминаниями, опубликовав фотографии с открытия музея. Девушка запечатлела эмоции людей.

І гордість, і біль, і сльози… Вітання усім причетним!” – написала днепрянка.

Слідкуйте за подіями в наших групах