Музика, попри війну: у Дніпрі учні мистецьких шкіл виступили у філармонії з професійним оркестром

  • Категорія:
  • Новини

На кращих сценічних локаціях Дніпра провели сlassic-тур «Вам, любі». Юні дніпряни, учні мистецьких шкіл виступили з професійними музичними колективами. Показали свій досвід та навички, які довелося опановувати дистанційно.

Про це розповіли у сюжеті телеканалу «ДніпроTV».

Єлизавета учениця – музичної школи, яка мріяла зіграти із симфонічним оркестром та вступити до академії музики. Дівчинка сподівається у майбутньому відвідати країни, де народилися відомі композитори. Одна з її мрій збулася. Єлизавета виступила на сцені з професійними музикантами.

«Я навчаюсь десь вже 7 років. Я вмію грати на піаніно, і стараюсь дарувати людям радість своєю грою», – каже учениця Дніпровської дитячої музичної школи № 16 Єлизавета Декусар.

У Дніпровській філармонії об’єдналися два покоління виконавців. 10 кращих вихованців мистецьких шкіл та професійні колективи виступили на одній сцені.

«Наші учні покажуть те, чого навчилися в таких тяжких умовах. Дистанційне навчання – це непросте навчання. Але навіть в цій музичній сфері наші дітки досягають при таких тяжких умовах прекрасних результатів», – зазначає директорка та викладачка Дніпровської дитячої музичної школи №16 Олена Коваленко.

Співведучим заходу став хлопчик Марк – учень першої музичної школи. Він захоплюється грою на барабанах.

«Мене вибрали ведучим тому, що я гарно відповів на всі їх питання. Питання були – вивчити, як це все розказувати, ну і все», – розповів учень Дніпровської дитячої музичної школи №1 Марк.

Захід присвячений приходу весни.

«Тож сьогодні краса, краса класичної музики. І все це ми адресуємо нашим матусям, нашим викладачам, нашим бабусям, нашим захисницям. Всім тим, задля кого ми живемо», – додав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Водночас дніпровські юні таланти виступили ще на двох локаціях міста.

Слідкуйте за подіями в наших групах