Mykolaychiky Charity Run: яскравий костюмований забіг у Дніпрі зібрав понад 300 учасників

  • Категорія:
  • Новини


У місті Дніпро відбувся традиційний благодійний забіг “Mykolaychiky Charity Run” в рамках святкування Дня Святого Миколая. Ця бігова подія була спільно організована громадською організацією “Старт Дніпро” за підтримки департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Основна мета цього благодійного забігу полягала в зборі коштів для допомоги 19-річному Михайлу Буту, який стикнувся із складними викликами у зв’язку із захворюванням на ДЦП. Зараз молодий чоловік готується до проведення складної операції, вартість якої становить 60 тисяч гривень. Ця благодійна ініціатива стала важливим кроком у наданні підтримки та забезпеченні необхідних коштів для лікування та операції Михайла.

«Кожного разу забіг миколайчиків – це благодійна подія. У попередні роки збирали кошти і на допомогу дітям-сиротам, дитячим фондам. Цього разу збираємо кошти на допомогу Михайлу Буту, який має важку форму ДЦП і готується до операції. Тож нашою великою біговою спільною міста зробили ще одну гарну справу», – сказав виконавчий директор громадської організації «Старт Дніпро» та івент-директор заходу Павло Балабанов.

За словами співзасновниці клубу “Старт Дніпро” Марини Філатової, навіть у складних часах у країні важливо продовжувати організовувати події, такі як ця, і активно долучатися до них:«Аби згуртуватися усім разом для благодійної, доброї справи. А ще –  отримати задоволення від бігу, гарний настрій. Сьогодні пробігла «п‘ятірочку».

«Вже восьмий рік поспіль проводиться у місті такий благодійний забіг. Захід організований у співпраці з різними службами. Є поліція для охорони правопорядку, швидка допомога. Кожен учасник отримає на фініші медаль. А переможці та призери — ще й крутезні призи та подарунки від управління спорту та спонсорів», – зазначив заступник директора департаменту, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександр Осипов.


Однією з особливостей “Mykolaychiky Charity Run” є те, що учасники приєднуються до бігової події у новорічних костюмах або в різних образах, включаючи казкові персонажі. Наприклад, волонтер Станіслав, який взяв участь у забігу, вражає своєю креативністю, прийшовши на захід у костюмі Санти.

«Для мене це вже третій забіг миколайчиків. А в цілому, неодноразово брав участь у марафонах та різних бігових подіях у Дніпрі. Зараз основна волонтерська діяльність направлена на допомогу ЗСУ. Це головна наша ціль. Однак, потрібно не забувати, що є й ті, хто потребують допомоги, зокрема, й діти. Сьогоднішній захід, власне, і покликаний допомогти хлопцю», – додав Станіслав.

Слідкуйте за подіями в наших групах