На Дніпропетровщині діти та батьки зняли кліп про війну

  • Категорія:
  • Новини

Діти з музичних студій Новомосковська, що на Дніпропетровщині, створили кліп про війну в Україні. Локаціями для фільмування обрали одне з пшеничних полів області та будинок 118 на вулиці Набережній Перемоги у Дніпрі, куди влучила ракета.

У зйомках взяли участь 27 дітей, а також викладачі та батьки.

“До нас підійшла жіночка, яка проживала у цьому домі, і вона була там на момент влучання ракети. На фоні співали діти, вона спитала що роблять діти? Ще підійшла жіночка і сказала: “Я бачу що діти співають, а це знак, що скоро буде мир”, — каже акторка кліпу Ольга Кузьменко.

Юлія Суха у кліпі грає роль Зозулі. Каже, це уособлення матері-берегині як захисниці всіх українських дітей.

кліп про війну_діти Новомосковська

“Ми маємо говорити світу про те, що коїться. Чому досі це не закінчилося у нас? Чому досі наші люди гинуть? Чому досі така страшна ситуація в нашій країні?”, — говорить вона.

Музикант Артем Бондар у кліпі грає на барабанах. Каже: цей кліп має привернути увагу світової спільноти до того, як вже 18 місяців живуть українські діти в умовах війни.

кліп про війну_діти Новомосковська

“Перехожі казали, що ми молодці, що так треба робити, щоб всі бачили що зараз коїться, яка це трагедія для нас та для інших людей”, — зауважив музикант.

За результатами попереднього проєкту, команда посіла призове місце на Британському кінофестивалі у номінації “Найкраще музичне відео про війну”, каже організаторка зйомок Катерина Мірошнікова. За її словами, цей кліп також подаватимуть на різні номінації не тільки українських, а й закордонних кінофестивалів.

За матеріалами Новини Підгородне.

Слідкуйте за подіями в наших групах