На всеукраїнському Шевченківському конкурсі Дніпропетровщину представлятимуть десять юних митців

  • Категорія:
  • Новини

На всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» відібрали десять малюнків і поробок школярів Дніпропетровщини. Юні митці перемогли в обласному етапі змагань, присвячених Шевченківським дням.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Нещодавно провели ІІІ обласний етап Шевченківського конкурсу. Обрали кращі роботи у двох номінаціях: «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво». Юні таланти представлятимуть нашу область у ІV етапі конкурсу у Києві», – розповіла Наталія Першина, начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА.

Всього на участь подали 69 робіт учнів мистецьких шкіл з більш ніж десяти громад Дніпропетровщини. З них було обрано 10 найкращих.

Навесні за підсумками ІV етапу у Києві оберуть двох переможців від кожної області, які отримають дипломи та подарунки. На сайті Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти будуть опубліковани роботи призерів.

Конкурс «Об’єднаймося ж, брати мої!» проходить вже 22-й рік поспіль. Його мета – популяризувати творчу спадщину і духовні цінності Кобзаря, сприяти національно-патріотичному вихованню молоді.

За матеріалами сайту “ДніпроTV“.

Слідкуйте за подіями в наших групах