Наш бульвар став візитівкою міста», – дніпряни про комплексний ремонт бульвару Слави

  • Категорія:
  • Новини

У місті Дніпро продовжується комплексний ремонт вулиць, а зараз активно виконуються роботи на бульварі Слави, розташованому між проспектом Героїв та вулицею Набережною Перемоги.

Бульвар Слави був вкритий ямами та вибоїнами на тротуарах та дорозі, що створювало проблеми для місцевих мешканців. З цією проблемою вони звернулися до міського голови Бориса Філатова з проханням відремонтувати бульвар. Мер негайно видав доручення здійснити виконання цього прохання найшвидшим та якісним способом.

Ця ініціатива місцевих мешканців отримала підтримку міського голови, і роботи розпочалися відповідно до наданого доручення.

«Тут неможливо було ні ходити, ні їздити. Тож ми звернулись до міської влади з проханням  відремонтувати нам пішохідну та проїжджу частину.  Наше прохання було почуте. І я бачу, що роботи ведуться дуже швидко, якісно та акуратно. І скажу чесно, що ми були у культурному шоці, коли побачили, у який стан приводять наш бульвар. Його сміливо можна назвати візитівкою нашого міста. І додам, що такі роботи відображають, що наше місто живе,  та в ньому роблять все для комфорту людей», – каже місцева мешканка Галина Мороз. 

Наразі комунальники завершують ремонтувати тротуарну частину. «На тротуарі ми зняли старе покриття та улаштували пішохідну зону з нової тротуарної плитки. Вона включає елементи тактильної плитки. Улаштовано велодоріжку, якої до цього тут не було. Наразі ми приступили до нового етапу — асфальтування проїжджої частини. Сьогодні роботи виконують на площі близько 3 тис. кв. м з 15 тис. кв. м запланованих.  Роботи дуже кропіткі, особливо на тротуарній частині, бо кожен клаптик там вкладається вручну. Тож ми тут вже працюємо кілька місяців, а завершити плануємо приблизно за місяць», – коментує начальник управління інфраструктури департаменту доброустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

Фахівці КП «Гідроспоруди» зосереджуються на виконанні робіт з ремонту дощоприймачів під час одночасного відновлення тротуару. Основна мета цих робіт — покращити функціональність системи збору та відведення води, щоб забезпечити ефективне виведення води з бульвару.

«На цій вулиці зливова каналізація була в різному стані: частина була аварійна, а частину не ремонтували з моменту будівництва. Якусь частину змогли відремонтувати торік. В цілому всі дощоприймачі ми відремонтували та привели до ладу, а це 48 штук. На них ми замінили решітки на антивандальні. Наразі наша бригада працює на іншій стороні бульвару, аби й там підготувати всі дощоприймачі до асфальтування» – зазначив заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

У цьому році бульвар Слави став другою локацією, де проводиться комплексний ремонт тротуарів та доріг. Згідно з дорученням мера, на подібні ремонтні роботи виділено 635 млн грн з міського бюджету. Ці кошти використовуються як для відновлення автошляхів, так і для ремонту внутрішньоквартальних доріг. Обсяг робіт становить приблизно 420 тис. квадратних метрів.

Цей комплексний ремонт тротуарів та доріг на бульварі Слави є лише однією зі значних інвестиційних ініціатив міської влади. За рахунок виділених коштів забезпечується ремонт та поліпшення інфраструктури міста, сприяючи комфорту і безпеці місцевих мешканців та відвідувачів.

Слідкуйте за подіями в наших групах