На Днепропетровщине помогли купить слуховой аппарат подростку. Афиша Днепра

Новогоднее чудо: на Днепропетровщине помогли купить слуховой аппарат подростку

  • Категорія:
  • Новини

Неравнодушные люди помогли собрать средства на покупку слухового аппарата для Артема Новикова из Светлогорского.
Теперь мальчик счастлив, что может услышать, как идет дождь, шепот, шорох, каждый звук окружающего мира.
О радости нашего земляка рассказывает Газета “Нові рубежі” – Криничанський район.

134310586_2907286166262325_9008977046529339760_o

– Артем Новіков із Світлогірського тепер чує, як іде дощ. «Яке то щастя почути навколишній світ. Кожен його звук. Шепіт. Шурхіт. Як іде дощ. Закриваєш очі – і все одно все бачиш по-особливому. Бо сприймаєш на слух». Такими відчуттями з нами поділився Артем Новіков зі Світлогірського.
Уже понад два місяці сплинуло відтоді, як він завдяки придбаним сучасним слуховим апаратам став чути звуки навколишнього світу. Хлопець почав самостійно промовляти деякі звуки, слова, навчається їх розуміти.
Кожного тижня Артем разом з мамою їздять на навчання до спецшколи у Дніпро. Там з юнаком за індивідуальною програмою для дітей з проблемами слуху займаються фахівці. Також Артем у клініці, де йому встановлювали слуховий апарат, працює з логопедами, сурдологами, дефектологами.
Юнак розуміє, що попереду ще чимало роботи, потрібно надолужувати втрачений час – чотири рокі тиші, які, на жаль, все ж дали про себе знати. Та 2020 рік родина Новікових вважає щасливим. Збулася їх найзаповітніша мрія – Артем почав чути.
Нагадаємо, що у Артема був невтішний діагноз – двобічний хронічний кохлеід. Для порятунку юнака був необхідний сучасний слуховий апарат (свого роду вмонтований комп’ютер), який дасть змогу хлопцю чути. Його вартість становила 168 тис. грн.
Родині вдалося по крихтах зібрати трохи більше 40 тис. грн. Але цього не вистачало. Необхідно було зібрати ще близько 130 тис. грн. Новікови стукали скрізь. І зрештою, диво сталося… Родина вдячна усім небайдужим людям за розуміння, віру і підтримку. Усім, хто підтримав і допоміг у придбанні слухового апарата для сина. На жаль, усіх перелічити мама Артема не в змозі, бо їх багато.
Окрема велика подяка Віталію Криворучку, який завершив збір коштів на придбання для Артема слухового апарата. І родина Новікових встигла придбати необхідне для сина обладнання за акційною ціною. Тож Новий рік юнак зустрічає з новими відчуттями і почуттями. Хай щастить тобі, Артеме, у подальшому, тепер яскравому, багатогранному житті.

Слідкуйте за подіями в наших групах