ОСББ Дніпра облаштовують центри для переселенців

  • Категорія:
  • Новини

Дніпро приймає багато переселенців кожного дня. Люди розуміють ситуацію та єднаються для допомоги один одному. Так, ОСББ всього міста почали облаштовувати центри для переселенців. Як живуть люди у таких центрах – у сюжеті “ДніпрTV”

Дмитро зі своїм домашнім улюбленцем приїхав до Дніпра з Краматорська. Дружину з сином йому вдалося відправити до Львова за день до трагедії 8 квітня. Тоді окупанти обстріляли вокзал. Але рідним Дмитра пощастило, передає

Дмитро Фанін, переселенець з Краматорська: «И за день до прилёта, аж мурашки по коже, когда вспоминаешь, отправил их. На следующий день я приехал сюда, в Днепр. Сперва был в переселенческом пункте на Тополе, потом позвонил в этот центр и меня устроили здесь. Я очень рад, доволен и благодарен местным и волонтёрам».

Це приміщення належало міськраді, втім, його передали ОСББ. Люди облаштували тут центр для переселенців за три дні. Вони самотужки відновили електрику, зібрали матраци, принесли всі необхідні речі та навіть комп’ютери для навчання дітей.

Владислав Мирошниченко, голова ОСББ: «У нас в Днепре, в наших объединениях , у нас всё получилось только с помощью громады. Именно сами собственники и объединения. Конечно, всеми усилиями, которые только могли быть, получились организации этих центров».

Кожен небайдужий доклав руку до облаштування подібних центрів по всьому Дніпру. Долучилися різні фонди та підприємці, які віддавали необхідні речі майже задарма, часто навіть безкоштовно. Дніпряни кожного дня готують їжу для переселенців. Але люди потребують ще більше допомоги від небайдужих.

Олег Прославець, голова ОСББ: «На сегоднешний день мы открываем ещё один такой центр для вынужденных переселенцев, в который нам требуется очень срочно постельное белье, посуда, это кровати и матрацы, и благотворительная помощь в виде продуктов питания”.

Продукти харчування можна приносити за адресою: вулиця Новокримська, 3. Давайте допомагати тим, хто зараз цього потребує!

Слідкуйте за подіями в наших групах