Освітяни Новомосковська виготовляють окопні свічки та вітамінні коктейлі для ЗСУ

  • Категорія:
  • Новини

«Зігрій серце захисника». Таку назву отримала акція, яку провели освітяни Новомосковська. Вони об’єдналися для виготовлення окопних свічок та вітамінних коктейлів для наших захисників.

З теплом та любов’ю. Понад півтори тисячі окопних свічок виготовили працівники освітніх закладів Новомосковська.

Світлана, вихователька: «Ми кожну свічечку заговорюємо, кажемо: «Щоб вам хлопці було тепло і світло». Бо в тих окопах дуже темно. Що треба, будем все робити, аби тільки скоріш війна закінчилася».

Освітяни від початку повномасштабного вторгнення працюють з дітьми дистанційно. Тому зранку роздають завдання, а потім волонтерять. З настанням холодів взялися виготовляти окопні свічки.

Ірина Рябоконь, начальниця управління освіти Новомосковської міськради: «Це дійсно такий безальтернативний спосіб зігрітися в бліндажі, в окопі. Підігріти чашечку води, закип’ятити чай. Ми разом з ними передаємо листівки від дітей та новомосковців з побажаннями. Про віру, про тепло душевне, яке можна передати разом з цією свічкою».

Акцію назвали «Зігрій серце захисника». І щойно оголосили про початок, долучилися не тільки викладачі та вихователі. Батьки також не лишилися осторонь.

Юлія, директорка закладу дошкільної освіти: «Матеріали збирали по всьому місту. Тому приносили бляшанки, парафін, віск, навіть огарочки свічок приносили. Говорили: нехай хоч крапелька, але допоможе зігріти наших хлопців. Тому дійсно, всі із задоволенням відгукнулися і працюють щодня для нашої перемоги».
Окрім свічок виготовляють також вітамінні коктейлі. Рецепт простий: лимон, імбир та мед. Таке поєднання допомагає укріпити імунітет та береже наших захисників від хвороб.

Світлана, помічниця вихователя: «Ми стараємось та докладаємо зусиль, аби скоріш настала наша перемога».

За матеріалами  Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах