Після вилучення у Дніпра військового ПДФО місто доправило бійцям ще 40 дронів — з тепловізорами, а також FPV, — і готує нову поставку на 60 млн грн

  • Категорія:
  • Новини

Навіть після прийняття Верховною Радою рішення щодо вилучення практично 4 млрд грн військового ПДФО з Дніпра, місто продовжує системно забезпечувати Сили оборони необхідним устаткуванням. Мер Борис Філатов підкреслює, що важливо зберегти такий темп. Основним пріоритетом залишається забезпечення дронами різних типів та автомобілями. Великі поставки військового обладнання місто регулярно доставляє на фронт щотижня.

Наразі бійці однієї з бригад, яка діє на Авдіївському напрямку, отримали 40 дронів з тепловізорами, а також системою відеонагляду з першої особи (FPV).


Військовий Сергій наголошує: з містом вони взаємодіють уже тривалий час, адже саме Дніпро (з-поміж інших міст) найактивніше реагує на звернення українських оборонців. «Розглядали всі замовлення, усі запити, що відправлялися пану меру в Дніпро. Завжди ставилися з розумінням до ситуації, яка в нас відбувається. А що стосується дронів, то нині це дуже потрібні речі. Це очі ЗСУ, це — життя військовослужбовців».


Зі свого боку Борис Філатов заявив: місто вже запланувало видачі наступних партій безпілотників на ще 60 млн грн.

«У наших закупівлях обладнання для ЗСУ ми концентруємося на двох напрямах — дрони та автівки. Усім зараз відомо, яка складна ситуація в Авдіївці. І сьогодні ми передали хлопцям 40 дронів. Ця партія складається з 10 дронів для авіарозвідки, корегування артилерії. Ще 30 безпілотників — це FPV, це ударні дрони», — сказав Філатов.

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах