Плохая примета: в усадьбе Яворницкого разбилось старинное зеркало. Афиша Днепра

Плохая примета: в усадьбе Яворницкого разбилось старинное зеркало

  • Категорія:
  • Новини

5 июля в хорошо известном днепрянам мемориальном доме-музее Дмитрия Яворницкого произошло чрезвычайное происшествие – упало и разбилось старинное зеркало, которое принадлежало еще известному историку и долгое время украшало стену усадьбы. Это случилось из-за сильных вибраций, вызванных активными ремонтными работами, которые проходят по соседству с домом-музеем. Неприятную новость сообщили на фейсбук-странице «Садиба Дмитра Яворницького».

– Сьогодні, друзі, сталась дуже прикра подія – зі стіни упало і розбилось старовинне дзеркало, один з експонатів музею. А менше місяця тому упала картина і пошкодилась рама. А все це через те, що вже місяць Садиба перебуває в стані неоголошеної війни: поруч ремонтують Дитячу лікарню №5. Вже місяць поруч гуде, реве важка будівельна техніка, зі страшним шумом несеться з 5 поверху демонтоване будівниче сміття через вставновлену пластикову трубу, все навколо засипає пилом, працюєщось на зразок відбійника з такою силою, що підстрибує і трясеться весь дім.
Звісно, генеральний ремонт дитячої лікарні – це велика радість, але для старовинної будівлі Д. Яворницького, що, крім того, є пам`яткою історії національного значення, це просто життєнебезпечно!!! На очах розширюють і так числені тріщині стін та стелі, збільшуются крокеллюри та осипи фарбового шару на настінних розписах. На жаль, все це розпочалося без попереднього повідомлення від сусідів, тому прореагувати і якось зменшити шкідливий впив на унікальну будівлю не було можливості зробити.
Зараз ми зняли зі стін всі цінні експонати, будемо зміцнювати їх кріплення, одночасно сподіваючись, що цей жах скоро закінчиться. Приносимо вибачення. МУЗЕЙ ТИМЧАСОВО НЕ ПРАЦЮЄ, – с горечью написали научные сотрудники дома-музея.

   

Источник: dv-gazeta.info

 

Слідкуйте за подіями в наших групах