Помити натяжну стелю без розводів: ТОП-5 питань та відповідей

  • Категорія:
  • Новини

Сьогодні більше 90% ремонтів у квартирах та приватних будинках не обходяться без встановлення натяжних стель. Це зручно, швидко, недорого та дуже надовго. Крім того, немає необхідності платити зайві гроші робітникам за те, щоб стелю вивели «у нуль» під фарбування. А одиниці сумніваючихся переживають, що натяжні стелі вимагають особливого догляду та їх неможливо помити самостійно. Це міф, який не має під собою жодного підґрунтя, розвінчали експерти проекту «Steli.info».

1. Як часто потрібно мити натяжні стелі

Стельові поверхні потрібно мити по мірі забруднення. Якщо це кухня чи санвузол, то частіше – 1-2 рази на рік. Все залежить від того, скільки людей живе у квартирі чи будинку та як часто готується їжа. Спальні, дитячі кімнати, вітальні, коридор, комори, вбиральні – раз на 2-3 роки. Тут ма значення, наскільки часто ви любите відкривати вікна, які вони за розміром (адже є і панорамні), як близько живете від жвавих доріг. Все це позначається на кількості пилу, що осідає на стелях.

«Є ще таке поняття, як «білий наліт», який утворюються в основному на глянцевих стелях в санвузлах. Якщо чистити стелю кожні півроку, на це знадобиться 10-15 хвилин. Якщо ж раз на три роки, коли цей наліт скам’яніє, потрібно буде кілька годин, щоб його відтерти. Причому з допомогою спеціальних засобів для миття натяжних стель або із застосуванням спирту, і не в один захід», – каже експерт із монтажу натяжних стель, засновник одного з лідерів ринку стельових покриттів України – компанії Altior – Юрій Ніконов.

2. Які засоби побутової хімії необхідно використовувати для миття натяжних стель.

Достатньо придбати засоби для миття вікон та скляних поверхонь. Можна з антистатиком, щоб не осідав пил, або ті, які містять спирт, для кращого очищення і щоб уникнути розводів на глянсових поверхнях, особливо темних відтінків. Також можна придбати спеціалізовані засоби для миття полімерних матеріалів, плівок, полотен натяжної стелі. Але ні в якому разі не використовувати ацетон, оскільки ця рідина роз’їдає полотно ПВХ.

3. Що знадобиться для миття натяжних стель.

Знадобиться драбина або табурет, щоб до них дістати, відро з чистою водою кімнатної температури, а також звичайні поролонові губки без абразивної частини, серветки з мікрофібри, будь-які м’які ганчірки.

4. Чим відрізняється миття матових, глянсових та сатинових поверхонь?

Тут слід розуміти відмінності у структурі поверхні. Матова схожа на фарбований гіпсокартон або побілку. Ця фактура не дзеркалить, на відміну від глянсової. У глянсових полотен чим сильніша колірна насиченість, тим більша дзеркальність. Сатинова поверхня – перламутрова, ідеально рівна, гладка, щось середнє між глянцевим та матовим покриттям. Майже не відбиває світло.

«На глянцевих стелях можуть залишатися розводи, які потрібно прибирати. Для цього знадобиться суха чиста ганчірка з мікрофібри, яка добре вбирає вологу. Місця з’єднання полотен потрібно витирати по шву, а не впоперек», – радить директор компанії «Стелероб» Юрій Ліхолат.

5. Чи можна пилососити натяжні стелі, або мити їх з допомогою швабри?

Натяжні стелі краще прибирати вручну, не застосовуючи швабру і тим більше пилосос. Можна не розрахувати сили і продірявити полотно, або притиснути його до дротів чи інших конструкцій, захованих під ним.

Як бачите, помити натяжну стелю значно легше, ніж вікна, дзеркала або, наприклад, хромовані поверхні. Тож якщо єдина причина, через яку ви досі відмовляли собі в задоволенні поставити натяжні стелі – це страх перед їх прибиранням, не сумнівайтеся ні хвилини. Це легше легкого!Ще більше про види натяжних стель та правила вибору стельової конструкції для різних приміщень можна прочитати в матеріалі агентства «Інтерфакс» «Натяжні стелі від А до Я».

Слідкуйте за подіями в наших групах