Повітряна тривога більше години та жарти про рашистів: у Дніпрі відбулося «Дизель шоу»

  • Категорія:
  • Новини

Попри  високі як для воєнного часу ціни на квітки – від 400 до 1400 гривень – «Дизель шоу» у Дніпрі  14 грудня зібрало два аншлагових концерти. Журналістка «Афіші Дніпра» побувала на першому з них, який розпочався о 17.00.

Дивна це річ – гумористичні шоу під час війни. З одного боку, в оперному театрі, де гастролювали «дизелі», все ніби то так само, як і два роки тому. Ті самі пінгвіни в фойе та ялинка на другому поверсі, біля якої іноді фотографувалось одночасно по три людини з різних боків. Так само, як і раніше, перед початком дійства замість дзвінка грає уривок з «Лускунчика». Люди так само хочуть отримувати позитивні емоції – можливо, зараз навіть більше, ніж раніше.

Але насправді все не так. І «Лускунчика» вже немає у репертуарі нашого оперного, бо російський балет пішов «вслед за русским кораблем». І шуткувати під час війни зі сцени досить складно – якщо, звісно, хочеш робити це якісно, а не просто приїхати та зібрати касу. Дивлячись «Дизель шоу», мене не покидала думка саме про другий варіант.

Програма розпочалася з оптимістичної пісні, в якій звучали жарти про те, що росіяни від нас «відгребуть» та «будуть їсти лайно». Потім артисти повідомили про те, що частина грошей від виступів буде перерахована ЗСУ. Цікаво, яка саме?

  • Сьогодні був складний день, – зазначив Дмитро Танкович. – Якщо буде тривога, піднімайте всі руки та крутіть дулі. Якщо всі так зроблять, шахеди повернуться до москви. Йдіть в укриття, ми теж підемо з вами.

Далі був інтерактив з глядачами у дусі свята у дитячому садочку. А потім – номер про таксистів. Герой Єгора Крутоголовова вивчає українську мову для того, щоб, якщо знадобиться,  «підвозити Фаріон до дурдому». Правда, смішно?

Десь хвилин за 15 «таксисти»  були вимушені зійти зі сцени – почалася повітряна тривога. Більшість глядачів не пішли до укриття, а продовжували сидіти в залі або перемістились до буфету. Але коли у інтернеті з’явилась інформація про те, що одна з ракет летить на Дніпро, людей у сховищі побільшало. Звісно, ніхто з «дизелів» в укритті не з’явився, бо підтримання духу дніпрян, скоріш за все,  не було передбачено їх гонораром. Проте підтримати публіку намагалась створити одна зі співробітниць

  • Ну що, у всіх бойовий настрій? – запитала у глядачів жінка в уніформі. – Чекаємо, все буде добре!

Довго знаходитись в укритті мало хто зважився: дуже холодно та ще й не ловить інтернет. А як дізнатись, куди саме прилетіла та ракета, якщо поза театром в тебе десь знаходяться рідні люди? Десь за годину дехто почав забирати одяг з гардеробу та йти на вихід. Але незабаром тривога нарешті закінчилась.

На глядачів ще чекали номери про білоруського президента Олександра Лукашенка, який вдало пристосовується до всіх обставин. А також номер про те, як чемна дружина Вікторія Булітко грала заради свого чоловіка роль ескортниці. У фіналі були римовані тости та знову ж таки пісня.

Шоу закінчилось трохи пізніше ніж у 19.30 – саме в цей час мала розпочатись друга програма. Коли перша партія глядачів виходила із зали, фойе вже було повне тих, хто прийшов на другий захід. Що ж, show must go on. Але яке саме?

Юліанна Кокошко

Фото автора

Слідкуйте за подіями в наших групах