Президент назвав співпрацю Дніпра та Чехії одним з прикладів міжнародного муніципального співробітництва

  • Категорія:
  • Новини

2 серпня Президент України Володимир Зеленський закликав українських послів активніше залучати інвестиції для регіонів, які потребують відновлення. Він також навів приклади успішного муніципального партнерства, яке допомагає залучати допомогу міжнародних партнерів.

«У Дніпрі — співпраця з Чехією. Місцева влада напряму працює з партнерами заради відновлення. І це додає більше швидкості та додає ефективності», — сказав Глава держави.

Зазначимо, що мер Дніпра, Борис Філатов, повідомив, що за менше ніж пів року муніципалітет провів п’ять зустрічей з чеськими колегами на різних рівнях — від урядовців, дипломатів, парламентарів і бізнесу, включаючи візит Президента Чехії Петра Павела до Дніпра. Ці зусилля дали змогу залучити ефективний патронат для міста, завдяки спільній роботі з керівником ДніпроОВА Сергієм Лисаком та головою облради Миколою Лукашуком.

«Це не просто церемоніальні зустрічі, а кропітка праця, що вже найближчим часом дасть практичний результат.

Я хотів би подякувати Володимиру Олександровичу за об’єктивну оцінку нашої діяльності, бо сьогодні дуже важливо, щоб місцеве самоврядування підтримувало центральну владу, зокрема й у міжнародних відносинах», — повідомив Філатов.

Слідкуйте за подіями в наших групах