“Приємно бути обличчям українського нацизму”: відому співачку використали для заклику змінити прізвище під окупацією, а вона зраділа

  • Категорія:
  • Новини

Співачка з Івано-Франківська Ірина Вихованець, більш відома як Fiinka, яка була учасницею Нацвідбору на Євробачення 2023, стала героїнею пропагандистського постера із закликом змінювати українське прізвище на російське. Такі обурливі плакати зʼявилися в нині окупованому Мелітополі.

Артистку вибір дизайнерів цього непотребу не засмутив. Навпаки, вона заявила в Instagram, що рада бути “обличчям українського нацизму”.

Fiinka поділилася, що фото зі своїм обличчям отримала від військового родом із Маріуполя. Він написав, що радий там бачити співачку.

На плакаті закликали українців під окупацією змінити прізвище Галушко на Глушкову, щоб “очиститися від нав’язаного українського нацизму”. Таку недолугу пропозицію люб’язно пропонують під час зміни українського паспорта на документ країни-терористки.

“Господи, злізь та й подивись на це покаяніє. Як можна влупити фотографію максимально проукраїнської молодиці, гуцулки для заклику зміни прізвищ? Цікаво, чого саме моя фотографія на обкладинці цієї новітньої інтерпретації “Мини Мазайла”? А, точно. Я ж в одному з інтерв’ю сказала, що я націоналістка”, – припустила виконавиця.

Вона додала, що окупанти не бачать різниці між нацизмом і націоналізмом, але її це не хвилює. Зірці “приємно стати обличчям українського нацизму”, і вона залюбки б дізналася, що російських дітей лякають Фіїнкою з трембітою.

“Пишу цей пост і доїдаю “мальчіка в трусіках”. Слава нації!” – закінчила співачка. Не минуло й доби, як платформа видалила допис артистки за “порушення планів спільноти”, про що вона повідомила в stories зі словами: “Ну, само собою”.

Для ганебного плаката використали фото зірки 2022 року з її сторінки, а в тексті зробили помилку, написавши неправильно назву вулиці.

Користувачі підмітили, що будівля, де можна відмовитися від прізвища, розташовується на “Интеркултурной”, тоді як правильна назва вулиці “Інтеркультурна”.

Слідкуйте за подіями в наших групах