Програми соціальної допомоги у Дніпрі. Афіша Дніпра

Програми соціальної допомоги у Дніпрі

  • Категорія:
  • Новини

В Дніпрі реалізовують міські та державні програми підтримки малозабезпечених осіб та багатодітних родин. Для цього встановлюється статус багатодітної сім’ї, видаються посвідчення батькам та дитині. Таким сім’ям видається знижка на оплату комунальних послуг, щомісяця виплачується грошова допомога. Дітям надається право на безоплатний проїзд. А з початку 2022 року діє нова програма «Рука допомоги». Детальніше про це розповіли у програмі «Твій вечір» на телеканалі “ДніпроTV“.

Для призначення допомоги громадяни звертаються до структурних підрозділів соцзахисту з документом, що посвідчує особу, заповнюють заяву та декларацію встановленої форми. Від статусу заявника буде залежати вид допомоги.

«Також з 1 січня 2022 року непрацюючі працездатні громадяни, члени малозабезпеченої родини, які перебувають на обліку в центрі зайнятості мають право на одноразову поворотну безвідсоткову допомогу на відкриття власної справи. Розмір допомоги визначається на рівні до 15 мінімальних заробітних плат. Тобто, на теперішній час розмір складає приблизно 100 тисяч гривень. Вона є поворотною, громадяни її повертають через три роки за мінусом сплачених податків та єдиного соціального внеску», – розповіла про нову програму «Рука допомоги» представниця управління соцзахисту.

Слідкуйте за подіями в наших групах