Прозора процедура без людського фактору: Дніпро тестує електронну систему резервування місць на цвинтарі

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі в тестовому режимі починає функціонувати електронна система резервування ділянок на кладовищах в тестовому режимі. Мешканці міста тепер можуть скористатися цією зручною послугою через веб-сайт міської ради: https://ritual.dniprorada.gov.ua. Крім того, подібна можливість буде доступна й у міських Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

За заброньовані ділянки слід сплатити відповідну суму, яка надійде до міського бюджету. Замовники отримають офіційну квитанцію про здійснену оплату.

«У всьому світі на цьому «бізнесі» паразитують мафіозі, а чинний закон, що регулює цей вид діяльності, давно застарів. Я чудово розумів, що хто б не пішов працювати на цвинтарі, то незабаром буде або корумпований/або підкуплений/або заляканий. Який вихід? Тільки прибрати з процедури розподілу місць для могил людський чинник», — повідомив мер Дніпра Борис Філатов. Він також подякував СБУ та прокуратурі, які декілька місяців тому викрили у профільному КП угруповання, що вимагало у громадян гроші за місця для могил, та закликав правоохоронців і надалі пильнувати здирників, адже скарги на подібні зловживання продовжують надходити.

Мер міста, Філатов, також підтвердив свої плани щодо подальших реформ у галузі надання ритуальних послуг, що спрямовані на забезпечення більшої прозорості в цій сфері.

Слідкуйте за подіями в наших групах