Розповіді медиків, волонтерів та комунальників: у Музеї історії Дніпра презентували проєкт «Голос війни»

  • Категорія:
  • Новини

У Музеї історії Дніпра відбулася презентація проєкту під назвою “Голос війни”, який розповідає історії українців про повномасштабне вторгнення Російської Федерації. В рамках проєкту зібрані свідчення медиків, волонтерів, водіїв, комунальників та інших осіб, які пережили події російсько-української війни. Головна мета проєкту – створення унікального архіву історичних свідчень про ці події.

Проєкт “Голос війни” представлений у вигляді соціальних відеороликів, кожен з яких триває одну хвилину. Перші три відео вже показані на телеканалі “ДніпроTV”, а протягом серпня планується показати ще 8 подібних роликів. Крім ефіру телеканалу, відео будуть доступні у соціальних мережах департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради.

Серед героїв проєкту є комунальник Олег Рибка, який допомагав ліквідувати наслідки ракетних обстрілів. Він розповідає про складність роботи із врятування людей після атак, але при цьому відмічає, що старається забути про страх і просто виконує свою роботу якомога краще.

“Голос війни” ставить за мету максимально охопити історичний досвід українців, серед яких є учасники бойових дій, переживші полон, волонтери, мешканці тимчасово окупованих територій та українських міст, що пережили блекаут і ракетні обстріли.

Проєкт “Голос війни” є частиною всесвітньої практики “oral history”, коли історію вивчають через особисті досвіди та свідчення людей. Зібрані матеріали відіграють важливу роль у збереженні історичної пам’яті, а історики планують зосередитись на подіях в Дніпровському регіоні та дослідити життя його мешканців під час війни.

Слідкуйте за подіями в наших групах