«Щирі друзі зміцнюють нас»: Філатов звернувся до жителів Гранд-Репідс (США) під час церемонії оголошення дружби між містами

  • Категорія:
  • Новини

У місті Гранд-Репідс, розташованому в штаті Мічиган, США, на щорічному святі міст-побратимів було оголошено про створення альянсу між Гранд-Репідсом та Дніпром, українським містом. Цей альянс має велике значення і є важливим кроком перед встановленням побратимських зв’язків. Раніше цю подію широко анонсували місцеві медіа Західного Мічигану.

«Це надає нашій спільноті значне різноманіття, і це справді підкреслює нашу зобов’язаність бути гостинною спільнотою для всіх», – сказала мер Гранд-Репідс Розалін Блісс, цитована американським каналом «FOX17».

Традиційна подія для цього міста також зібрала представників спільнот з інших міст-партнерів Гранд-Репідсу.

«У цьому складному часі наші найбільші активи – це наші божественно надані благословення та щирі друзі. Це те, що надає нам силу. Це те, що приводить нас до перемоги світла над темрявою середньовіччя. Ми вдячні вам, що стоїте на боці світла разом з Україною та нашим Дніпром», – підкреслив мер Дніпра Борис Філатов у своєму відеозверненні, яке було показано на церемонії.

У знак підтримки Дніпра та всієї країни до церемонії також додали український колорит. «Це надихає місцеву спільноту та допомагає їм почуватися, ніби вони вдома», – зауважив представник української громади Олександр Коваленко.

Нагадаємо, перші кроки для зміцнення відносин між цими двома містами були зроблені рік тому, коли мер Гранд-Репідс Розалін Блісс та мер Дніпра Борис Філатов провели спільну відеоконференцію та обговорили плани подальшої співпраці.

Варто зазначити, що Гранд-Репідс є містом, де була заснована відома компанія «Amway», а також там народилася посол США в Україні Бріджит Брінк. Як і увесь світ, вони уважно стежать за подіями, які відбуваються в Україні, зокрема в Дніпрі, під час конфлікту, спровокованого Росією.

Слідкуйте за подіями в наших групах