Що відбулось та відбудеться у Дніпрі та світі 10 квітня

  • Категорія:
  • Новини

10 квітня у світі відзначають Всесвітній день гомеопатії та Міжнародний день руху опору.

У Нью-Йорку сьогодні відбудеться засідання Ради безпеки ООН.

У Вашингтоні розпочнуться весняні зустрічі Групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду. Зустрічі триватимуть до 16 квітня.

У Житомирі, у Драматичному театрі ім. І. Кочерги, пройде концерт на підтримку ЗСУ.

У дніпровському культурно-діловому центрі Menorah відбудеться благодійний концерт київського камерного оркестру “Сім останніх Слів Спасителя нашого на Хресті” за участю диригентки Наталії Пономарчук.

Цей день в історії Дніпра:

У 1783 році видано указ про створення Катеринославського намісництва (240 років).

У 1915 році почалося будівництво Дослідної станції із дослідження та добування вітчизняного йоду з морських водоростей під керівництвом професора Л. В. Писаржевського. Лабораторія розташовувалася у будівлі Феодосійських казарм (нині – територія Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на просп. Гагаріна). Будівля колишньої лабораторії з виробництва йоду не вціліла (108 років).

У 1954 році Постановою Ради Міністрів СРСР відділ Головного конструктора заводу № 586 перетворено в особливе конструкторське бюро – ОКБ-586 (нині – Державне конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля) (69 років).

У 2022 році третя ракетна атака рф по Міжнародному аеропорту “Дніпро”, внаслідок якої об’єкт отримав значні руйнування, поранено 6 рятувальників (1 рік).

Слідкуйте за подіями в наших групах