Що відбулось та відбудеться у Дніпрі та світі 27 вересня

  • Категорія:
  • Новини

Сьогодні відзначаємо:

Всесвітній день туризму;

Воздвиження Хреста Господнього за юліанським календарем.

Про події в Україні 27 вересня:

– національний діалог про воду “Водна безпека. Вода як екосистемна послуга в Україні” (Київ);

– перша частина Конференції YEP! Startup Campus (Київ);

– відкриття 87 концертного сезону – концерт “АВВА”, Вінницька обласна філармонія (Вінниця).

Сьогодні у Дніпрі в академічному театрі опери та балету музично-хореографічне дійство “КАРМІНА БУРАНА”.

ЦІКАВЕ ПРО ДНІПРО:

У 1866 році відбулось перше засідання Катеринославського губернського земства у залі засідань Будинку губернського дворянства, нині – Палац культури Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара у парку ім. Т. Шевченка (157 років).

У 1915 році у с. Сухачівка (нині у межах м. Дніпро) народився Петро Капшученко, видатний скульптор, графік, декоратор. Навчався у Дніпропетровському художньому училищі (нині – Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж. Працював у 1940-1943 роках скульптором, декоратором в театрах Дніпра, у 1943-1949 роках – на примусових роботах в Німеччині. Від 1949 року у Буенос-Айресі працював вантажником, модельником на фабриці кришталю. З 1963 року викладав курс скульптури та кераміки в художній студії у Філадельфії, де помер у 2006 році (108 років).

У 1966 році введено в експлуатацію перший у місті дев’ятиповерховий житловий будинок, на розі вул. Леніна (нині – Воскресенської) та Плеханова (нині – Князя Володимира Великого) (57 років).

У 2017 році  на стіні однієї з будівель на вул. Андрія Фабра, відкрито мурал “Дівчинка-переселенка”, присвячений переселенцям зі сходу України. На малюнку – зображення дівчинки-біженки, яка сидить на покинутому будинку, та вислів німецького письменника Крістіана Моргенштерна: “Дім – це не там, де ти живеш, а там, де тебе розуміють” (6 років).

27-29 вересня 2019 року вперше проведено Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва DniPRO GogolFest (4 роки).

Слідкуйте за подіями в наших групах