Що відбулось та відбудеться у Дніпрі та світі 31 серпня

  • Категорія:
  • Новини

Цієї ночі можна було спостерігати унікальне астрономічне явище блакитну суперповню – появу Блакитного Місяця. Найяскравіший і найбільший повний Місяць, який трапляється приблизно раз на 2-3 роки.

Сьогодні у світі відзначається:

– День блогу;

– Міжнародний день осіб африканського походження.

У  Женеві (Швейцарія) сьогодні закривається Сесія Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації.

У Києві, онлайн пройде оголошення переможців ІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків та фотографій “ЩО ДЛЯ МЕНЕ УКРАЇНА?”

Сьогодні у Дніпрі:

– в артпросторі “Дах на Троїцькій” прем’єра авторських читань п’єси “СНЕ” за участю Григорія Гельфера;

– у Літньому театрі парку ім. Т. Г. Шевченка концерт рок-банди “Grandma’s Smuzі” у рамках Всеукраїнського туру.

ЦІКАВЕ ПРО ДНІПРО

У 1932 році у Дніпропетровську (нині –Дніпро) народився Олександр Князик, скульптор, спеціаліст у галузі станкової і монументальної скульптури. Заслужений художник України, член Національної спілки художників України. Навчався у Дніпропетровському художньому училищі (нині – Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж) і Київському художньому інституті (нині – Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). З 1960 року живе та працює в Одесі. У 70-80-х роках ХХ століття був головою художньої ради Художнього фонду УРСР та організації Спілки художників України. Лауреат золотої медалі 9-го міжнародного бієнале італійського м. Равенна. Серед його творів декоративна композиція “Муза” та барельєфи для Одеського театру музкомедії ( 91 рік).

У 1973 році вийшла Постанова Ради Міністрів УРСР № 405 “Про створення у м. Дніпропетровську державного театру опери і балету”, нині – Дніпропетровський академічний театр опери та балету (50 років).

У 1995 році з космодрому Плесецьк ракетою-носієм “Циклон-3” виведено на орбіту перший український космічний апарат “Січ-1”, розроблений і виготовлений фахівцями КБ “Південне” і ВО “Південний машинобудівний завод” (28 років).

У 2005 році засновано ТОВ “Металургійний завод “ДНІПРОСТАЛЬ” (18 років).

Слідкуйте за подіями в наших групах