Що відбулося або відбудеться у Дніпрі та світі 10 жовтня

  • Категорія:
  • Новини

10 жовтня відзначаємо:

·       Всесвітній день психічного здоров’я;

·       День працівників стандартизації та метрології в Україні.

Сьогодні Вашингтоні (США) пройде 65-те засідання Ради Глобального екологічного фонду.

У Лас-Вегасі (США) розпочинається міжнародний саміт HR Technology Partnership Summit, триватиме до 13 жовтня.

У Києві відбудеться І-й Форум усної історії України.

Сьогодні у Дніпрі:

– вистава-комедія “Третій зайвий” у ПК “Машинобудівників”;

– акторські читання п’єси Лєни Лягушонкової “МАТИ ГОРЬКОГО” у Дніпровському академічному театрі драми і комедії.

ЦІКАВЕ ПРО ДНІПРО:

У 1875 році відкрито перше реальне училище Катеринослава (нині – Дніпра). В основі навчальної програми закладу була математика, фізика, хімія, природознавство. Власне приміщення училище отримало у 1891 році на просп. Д. Яворницького, де нині – 2-й корпус Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (148 років).

У 1947 році у Дніпропетровську (нині – Дніпрі) народився Олександр Ратнер, дніпровський письменник – поет, перекладач, член Національної Спілки письменників України з 1988 року. Закінчив Дніпропетровський металургійний інститут (нині Український державний університет науки і технологій). Кандидат технічних наук, підприємець. Лауреат премії Ленінського комсомолу в галузі науки і техніки. Автор 21 книги віршів. Лауреат премій імені Миколи Ушакова, Дмитра Кедріна, лауреат Дніпропетровської міської премії імені Павла Кононенка, нагороджений медаллю Національної спілки письменників Україна і Почесним дипломом Міжнародної Ради з книг для дітей IBBY (76 років).

У 2020 році відбулася презентація фільму “Вартові Дніпра.2020” – фільм про боротьбу дніпровських медиків з епідемією “коронавірусу” COVID-19 (3 роки).

У 2022 році рф здійснила масовану ракетну атаку по Дніпру в результаті якої загинуло 5 людей, на вул. Калинова зруйновано пасажирський автобус, вибито вікна у будинках навколо, утворилася вирва на проїжджій частині, яку за ніч відновили (1 рік).

Слідкуйте за подіями в наших групах