Що відбулося або відбудеться у Дніпрі та світі 9 грудня

  • Категорія:
  • Новини

Сьогодні відзначаємо:

• Міжнародний день боротьби з корупцією;

• Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду.

Сьогодні у Києві в Будиноку культури КПІ пройде концерт-казка “The Harry Potter Symphony”.

Також у Києві в Національному комплексі “Експоцентр України” відкривається парк ілюмінацій “ILLUMINARIUM. Магія світла”. Буде діяти до 18 лютого 2024 року.

Сьогодні у Дніпрі:

– у Культурно-діловому центрі “Дніпропрес” розпочинаються покази новорічного лазерного шоу “Пригоди Дракоши”;

– у Stage Music Hall шоу “Театр тіней TEULIS”;

– у Телетеатрі “Сольний STAND UP Романа Лозовського”;

– у Poplavok Music Hall благодійний концерт “ГОШУЛЯ та KARYOTYPE”;

– у Дніпровській філармонії ім. Л. Когана танцювальний перформанс “Ми не… “;

– у ПК “Машинобудівників” концерт “Максим Бородін”.

Цікаве про Дніпро:

У 1897 році народилась Ада Сонц, єврейська, українська, радянська актриса, заслужена діячка мистецтв УРСР. У 1936-1937 та у 1950-1960-х роках актриса Дніпропетровського російського драматичного театру імені М. Горького (нині – Дніпровський академічний театр драми та комедії ДРАМіКОМ). Померла у 1968 році у Дніпрі, де і похована (126 років).

У 1939 році у Харкові створено Інститут чорної металургії Академії наук УРСР з відділеннями у Дніпропетровську та Києві. У 1953 році рішенням Академії наук інститут був перебазований у Дніпропетровськ(нині – Дніпро) і розміщувався на площі академіка Стародубова, а його директором був призначений академік Зот Некрасов. Частина інституту надалі виокремилась в самостійні наукові установи Академії наук, на базі яких були створені в Києві Інститут металофізики (нині – Інститут металофізики ім. Г. В. Курдюмова) та Інститут проблем матеріалознавства (нині – Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М.Францевича). Нині Інститут чорної металургії ім. З. І. Некрасова НАН у Дніпрі є провідним комплексним дослідницьким інститутом у галузі чорної металургії (84 роки).

Слідкуйте за подіями в наших групах