Школьник из Днепра поразил специалистов разработанным им уникальным ракетным двигателем. Афиша Днепра

Школьник из Днепра поразил специалистов разработанным им уникальным ракетным двигателем

  • Категорія:
  • Новини

В Днепре состоялся онлайн-финал всеукраинского турнира ракетно-космических инноваций Star Track 5. К конкурсу присоединились 37 участников со всей Украины: студенты, инженеры, ученые и изобретатели энтузиасты из Днепра, Киева, Харькова, Львова, Черкасс. Победители Star Track получили денежные вознаграждения, а также возможность воплотить свои проекты на технической базе Инжиниринговой школы Noosphere в Днепровском национальном университете имени Олеся Гончара. Об этом нашему сайту сообщила PR-координатор организаторов турнира Татьяна Еременко.

Копия_Переможец__Star_Track_5,_Дробишев_Макар,_м._Днiпро
– Оцінювали конкурсні роботи експерти з Дніпра та Києва, – отмечается в сообщении. – Учасники презентували суддям 13 науково-технічних проєктів (як індивідуально так і у складі команд). Переможцями Star Track 5 стали шість проєктів.
Суддів особливо вразив проєкт дніпровського школяра Макара Дробишева «Рідинний ракетний двигун малої тяги LT-3B «Стриж». Суть розробки полягає у створенні дешевого рідинного ракетного двигуна з можливістю застосування його в освітніх цілях. Макар запропонував унікальну гібридну систему охолодження сопла та камери згоряння. Хлопцю 15 років і він вразив суддів рівнем підготовки та обізнаністю у космічних технологіях.
Серед переможців також «Двоступенева метеорологічна ракета Метео 40 000» та «Система управління геофізичної суборбітальної ракети К300 Гео для мінімізації зон відчуження» — обидві розробки належать студентам фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара.
А також «VRocket Constructor», проєкт команди Demi, відомої дніпрянам завдяки розробці віртуальних ігор для парку Гагаріна. VRocket Constructor — це навчальна VR гра, у якій космічні ракети можна зібрати власноруч, звісно ж, віртуально.
Нагадаємо, перший Star Track відбувся ще 2017 року — тоді 7 команд змагалися за призовий фонд у розмірі 5 тисяч гривень. У 2020 організатори збільшили призовий фонд до 25 000 грн.

Слідкуйте за подіями в наших групах