Соняшники та магнолія: у Дніпрі під’їзд багатоповерхівки перетворився на арт-галерею

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі в одній з багатоповерхівок на житломасиві «Перемога» з’явились справжні витвори мистецтва. Їх нанесла на стіни двох під’їздів місцева художниця. Тепер кожного, хто йде повз, зустрічає жовтий соняшник та квітуча магнолія. Як виникла така ідея і чи матиме вона продовження.

Авторкою квіткових стінописів є мати двох дітей Маргарита. В цьому будинку живе її мама.

 «Я малюю з дитинства. Сусіди завжди мені пропонували намалювати що-небудь. В період декрету і другої вагітності в мене був час і натхнення. І ось – магнолія, а під іншим під’їздом – соняшник», – розповідає художниця Маргарита.

На кожен з малюнків вона витратила по 6 годин. Така справа для Маргарити не нова, оскільки дівчина займається художнім оформленням інтер’єрів.

«Частіше за все це інтер’єр, комерційний розпис в закладах, офісах. А це зображення (соняхи), доречі, малювала вже зі старшою донькою, їй було два роки, якщо придивитись можна знайти місця де малювала вона, а не я».

Жінка розповідає, що мешканці зраділи «розквіту» під’їздів. Серед них і Надія. Яка переїхала з Нікополя до цього будинку ще до появи малюнку.

«Дуже гарний малюнок намалювали в українському стилі, з українською символікою. Це у нас виходить, якщо так можна сказати, орієнтир, коли до нас приходять друзі ми говоримо йти до підїзду, де намальовані соняшники», – каже Надія.

Тож тепер соняхи та магнолії щодня милують око місцевих жителів та перехожих.

За матеріалами Наше Місто.

Слідкуйте за подіями в наших групах