«Студенти переважно не дотримуються протиепідемічних правил», - департамент охорони здоров’я населення Дніпровської міськради. Афиша Днепра

«Студенти переважно не дотримуються протиепідемічних правил», – департамент охорони здоров’я населення Дніпровської міськради

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі станом на 9 жовтня зафіксовано 6040 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 2702 людей з цим діагнозом одужали. У 21-й лікарні на лікуванні знаходиться 207 пацієнтів з коронавірусом, з них три на ШВЛ, у 16-й лікарні – 72 пацієнти (2 на ШВЛ), у 6-й дитячій лікарні – 4 пацієнти. Про це під час брифінгу 9 жовтня повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

Продовжують працювати мобільні бригади. Вони здійснили 5186 виїздів та обстежили 27752 особи методом ПЛР. Станом на 9 жовтня проведено 15287 досліджень методом ІФА.

«Не зважаючи на підвищений рівень захворюваності – ліжок в опорних лікарнях міста вистачає. Це типова ситуація для осіннього сезону, коли також відбувається зростання захворюваності на ГРВІ. Підвищення захворюваності на COVID-19 також пов’язане з роботою вишів та гуртожитків. Студенти приїхали з різних регіонів України, у тому числі з «помаранчевих» та «червоних» зон. Вони соціально активна група населення, вони відвідують громадські місця, пересуваються між містами, де також є випадки коронавірусу, та не дотримуються протиепідемічних правил», – зазначила Тетяна Мартиненко.

Станом на 9 жовтня в школах Дніпра, який знаходиться у «помаранчевій» зоні, захворіло 156 учнів, 105 педагогів та 21 технічний працівник. З них госпіталізовано 2 учні, 23 педагоги та 4 техпрацівники. Організовано дистанційне навчання в 78 класах, де навчаються 2322 учні. У той же час у Києві, який знаходиться в «жовтій» зоні, COVID-19 було виявлено у 410 учнів шкіл та 302 вчителів, 3 школи й досі закриті на карантин, а на самоізоляцію та дистанційне навчання відправлено 377 класів у 152 столичних школах – така інформація станом на 7 жовтня.

Слідкуйте за подіями в наших групах