Світлини дніпровського фотографа потрапили на виставку у США

  • Категорія:
  • Новини

Фотокореспондент холдингу “Наше Місто” Валерій Кравченко від початку повномасштабного російського вторгнення став військовим фотографом. Його світлини потрапили на виставку у Сполучених Штатах Америки.

Валерій Кравченко фотографує давно і вкладає свою душу у цю справу. Зараз, в якості військового фотографа, також знімає багато – на Сході країни, навчання пілотів у Львові, часто з журналістами їздить до дніпровських бригад. Особливо емоційною для нього стала зйомка трагедії на житловому масиві Перемога у Дніпрі, де російська ракета влучила у багатоповерхівку.

Так вийшло, що я живу неподалік і десь через 15 хвилин був на місці! На жаль, там лежали люди, які загинули, я все це бачив, знімав багато. Знімав, мабуть, днів 6-7 все це. Ці зйомки пройшли через мене, через душу”, – згадує він.

Валерій надавав свої світлини для виставки у США. Більшість з них увійшли до трьох виставок, які пройшли в управлінні поліції штату Техас, в одній з церков Філадельфії та в Українському домі у Вашингтоні, де виставку відвідали конгресмени і сенатори. Валерій каже, що йому важливо через фото доносити ту реальність, в якій сьогодні живе кожен українець. Часто під час зйомок він ризикує і власним життям.

Деталі у сюжеті:

За матеріалами сайту “Наше Місто“.

Слідкуйте за подіями в наших групах