Святкування Водохреща у Дніпрі: як не захворіти після занурення. Афіша Дніпра

Святкування Водохреща у Дніпрі: як не захворіти після занурення

  • Категорія:
  • Новини

Хрещення Господнє – велике релігійне свято, яке міцно закріпило традицію занурення у крижану воду серед православних українців. Вважається, що освячена на Водохреще вода не псується, може лікувати людей та зберігає свої цілющі характеристики увесь рік. Як вберегти себе і близьких від захворюваннь після занурення, повідомляє телеканал “Дніпро TV“.

У Дніпрі офіційно для занурення відведені 4 локації. Це Монастирський острів, парк Сагайдак, парк Придніпровський та озеро на Червоному Камені. На цих локаціях облаштовані підходи до води, встановлені намети для обігріву, роздягальні та будуть організовані гарячі напої.

А стежити за порядком біля них будуть рятувальники, медики та поліція. У цих місцях заздалегідь вичистять дно, доріжки посипатимуть піском для зручного, а головне – безпечного занурення дніпрян. Але від нещасного випадку ніхто не застрахований. Тож рятувальники нагадали основні правила, яких треба дотримуватись у надзвичайних ситуаціях.

Перед купанням треба зробити розминку. Заходити у воду потрібно поступово. Заборонено вживати алкоголь. Проводити в воді потрібно не більше 20 секунд. Після виходу з води обтертися рушником, вдягнути теплий сухий одяг, а потім випити чаю. До речі, дати дозвіл на занурення може тільки лікар, нагадують медики.

Слідкуйте за подіями в наших групах