Свято кожні вихідні. У парках Дніпра регулярно організовують дозвілля для дітей та їх батьків

  • Категорія:
  • Новини

Кожної суботи та неділі в парках Дніпра відбувається подія під назвою «Свято вихідного дня», яке є безкоштовним способом розваги для дітей та їх батьків. Міські парки та сквери стали невід’ємними місцями відпочинку для всіх мешканців Дніпра, і міська влада активно працює, щоб забезпечити веселе та захопливе дозвілля для всіх.

На минулому тижні в парку імені Шевченка відбулася захоплююча мильна вечірка, під час якої діти насолоджувалися створенням гігантських мильних бульбашок. Однією з гостей була пані Ірина разом із своїм сином. Вона поділилася, що не пропускає жодної можливості розважити та відволікти свою дитину.

«Ми кожні вихідні проводимо в парку, на подібних святах. Я вже давно підписалась на сторінки КП «Міська інфраструктура» в соцмережах, дивлюсь анонси їхніх заходів. Важливо знаходити час, щоб прийти, поспілкуватись з дітками, подивитись, які розваги нам пропонують. Дитина із задоволенням ходить, їй подобається», – зазначила пані Ірина.

Представниця КП «Міська інфраструктура» ДМР, Ірина Зозуля, стверджує, що під час таких подій діти компенсують відсутність спілкування з ровесниками та відволікаються від важкостей пов’язаних зі війною: «Діти повинні мати дитинство, радіти, бачити щасливих батьків та вірити в перемогу України. Ми робимо все, щоб максимально їх відволікти від стресу. Всі наші заходи безкоштовні. Дізнатись про них заздалегідь можна на офіційних сторінках КП «Міська інфраструктура» у соцмережах (https://www.facebook.com/groups/1830889330316625/?ref=share_group_link – сторінка в facebook)».

Паралельно із заходом “Свято вихідного дня” на проспекті Олександра Поля відбувся сімейний івент під назвою “Дніпро разом”. Ця подія регулярно відбувається кожну п’ятницю, суботу та неділю та має на меті розважити як дорослих, так і дітей. На відміну від “Свята вихідного дня”, “Дніпро разом” організовується не у міських парках, а у внутрішніх двориках багатоповерхівок у всіх районах міста Дніпро.

«В рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» триває комплекс заходів «Дніпро разом». Щодня ми живемо у вирі складних подій, страшних новин, знаходимось в постійному стресі. Проведення цих заходів має на меті допомогти людям розслабитись, створити гарний настрій та надати корисну інформацію. Працює стенд Музею історії Дніпра, міських публічних бібліотек. Відбуваються майстер-класи для дітей. Працюють аніматори, також є руханки для дорослих і дітей», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Учасники заходу не лише насолоджуються розвагами, але й отримують можливість поглибити своє знання про наше місто. Спеціальний стенд від Музею історії Дніпра розповідає відвідувачам про історію перейменованих вулиць та представляє різноманітні проєкти, які реалізовані в музеї.

«Ми роздаємо безкоштовні буклети зі старими та новими назвами вулиць, щоб люди не плутались та легше вивчали нові назви. В Дніпрі 550 перейменованих вулиць ще до початку 2023 року, і перейменування тривають постійно. Необхідно проводити роз’яснювальну роботу, ми цим і займаємось. Також розповідаємо про проєкт міських екскурсій «Мандруй Дніпром». В нас є кілька розроблених маршрутів для тих, хто хоче відчути місто, дізнатись більше про його історію», – розповів Святослав Чирук, заступник директора Музею історії Дніпра.

Пані Тетяна зі своїми дітьми випадково стала гостею заходу – почула музику і прийшла. Каже, що не пожалкувала: «Головне, щоб дітям сподобалось, бачу, вони зацікавлені – малюють. Матфей (син пані Тетяни) вже встиг намалювати будиночок, пальму. Будемо приходити ще», – сказала вона.

Слідкуйте за подіями в наших групах